Oglasio se tužilac: Hoće li se postupak protiv Palme voditi van Jagodine?

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021, 14:34

Oglasio se tužilac: Hoće li se postupak protiv Palme voditi van Jagodine?

Slučaj Dragana Markovića Palme i afere sa maloletnicama neće biti premešten van Tužilaštva u Jagodini, jer za to nema osnova.

Viši tužilac u Jagodini Radoslav Vučković, koji je pokrenuo postupak u "slučaju Palma", izjavio je da može da prebaci postupak na neko drugo tužilaštvo, van Jagodine, samo ako to traži nadređeni tužilac.

- Da bih tražio da se slučaj mogućeg podvođenja maloletnica sa tužilaštva u Jagodini prebaci na neko drugo, morao bih da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ispunim uslove za to, recimo da dokažem da sam pristrasan, da sam u rodbinskim vezama sa licima koja se u ovom slučaju pojavljuju i slično. S obzirom da te uslove ne ispunjavam, nema osnova da tražim izuzeće - rekao je Vučković.

- Ako bi mi naredio neki nadređeni tužilac da prebacim u neko drugo tužilaštvo, u nekom drugom gradu, tada bih to jedino mogao da uradim. Ovako, nemam osnova da samostalno to tražim ili uradim - dodao je Vučković.

Prema njegovim rečima, policiji je naloženo da ispita sva lica koja se pominju u ovom kontekstu, nakon čega će tužilac preduzeti sledeće korake.

Podsetimo, pre dva dana Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je predmet povodom navoda da je Dragan Marković Palma podvodio maloletne devojčice. Predstavnica stranke Slobode i Pravde Marinika Tepić je pre tri dana iznela tvrdnje na račun Markovića, ali i još nekih osoba, za podvođenje žena i devojčica u Jagodini.

Poslanik Marković je odbacio takve optužbe i tražio od nadležnih organa da po  hitnom postupku ispitaju sve navode optužbi koje je na njegov račun iznela potpredsednica SSP Marinika Tepić.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.