Izvor: MozzartSport.com, 29.Maj.2020, 11:54

Napravili su fantomski klub da bi izbegli plaćanje dugova! Zašto i dalje postoji prava FK Jagodina i ko će uzeti novac iz Fifinog fonda solidarnosti?

Posle Čačana pobunili se i Jagodinci...

Posle bivših fudbalera Borca iz Čačka, koji su pre nekoliko dana zapretili "neviđenim protestima" ispred gradske kuće u Čačku ako im ne budu isplaćena dugovanja koja je iza sebe ostavio ugašeni FK Borac, na sličnu akciju odlučili su se i nekadašnji igrači još jednog ugašenog kluba - FK Jagodina.

"Obaveštavamo javnost da smo dana 28.05.2020. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poslali pismo na adresu grada Jagodina kome smo dali rok od deset dana da se mirnim putem dogovorimo o isplati dugova koje FK Jagodina ima prema nama, po pravosnažnim sudskim presudama nadležnih organa. FK Jagodina bio je finansiran u najvećoj meri iz gradskog budžeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odlukom o istupanju iz saveznog ranga takmičenja, nama i našim prodicama naneta je velika šteta", stoji u saopštenju grupe igrača koje potpisuju Danijel Gašić, Nemanja Arsenijević, Milan Milinković, Aleksandar Stojimirović, Vuk Mitošević, Vladimir Ilić, Stefan Nedović, Dušan Martinović, Slavko marić, Dario Damjanović, Milan Đurić, Miloš Lepović, Aleksandar Živanović, Predrag Đorđević i Slađan Mijatović.

"Grad Jagodina smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Jagodina izigrani i zbog stvaranja fantomskog kluba FK Jagodina Tabane koji je planski pravljen sa namerom da nam se napravi šteta, iako smo naš posao radili pošteno, sa uspehom i preživeli smo sa svojim porodicama težak period u klubu i životu. FK Jagodina se takmiči u petoj ligi i formalno i dalje posluje, a razlog nevedenog su prihodi koje FK Jagodina ostvaruje po više osnova od bivših igrača - Predraga Rajkovića, Aleksandra Pešića… Tokovi novca nam nisu poznati. Ako grad Jagodina ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od deset dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske opštine gde ćemo započeti javni protest. Mi smo obični građani, sportisti i ne želimo da bilo ko naše nezadovoljstvo dovodi u vezu sa politikom".

Kada su u pitanju bivši igrači "prave" Jagodine i prihodi koji se pominju u saopštenju radi se o Fifinim fondovima solidarnosti koji sleduju klubovima koji su "proizveli" igrača, a sve usled njihovih kasnijih transfera.

Jasno je, dakle, da će se neko lepo opariti kada Predrag Rajković u višemilionskom poslu napusti Rems.

Borac i Jagodina svakako nisu jedinstveni primeri u našem fudbalu. Na ovaj način na desetine ugašenih klubova izvrdalo je da isplati dugovanja svojim bivšim igračima, izbrisalo sve dugove (i prema državi, između ostalog) i počelo sve od nule, kao novi klub istog ili sličnog imena.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.