Investicionim planom predviđena sredstva za razvoj vinarstva i vinogradarstva VIDEO

Izvor: B92, 15.Avg.2019, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Investicionim planom predviđena sredstva za razvoj vinarstva i vinogradarstva" VIDEO

Jagodina -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je gazdinstvo Cilić kod Jagodine i najavio još jaču podršku države razvoju vinarstva i vinogradarstva.

"Mere iz Nacionalnog investicionog plana napravićemo zajedno sa strukom, samim vinarima i vinogradarima, kako bi pomoć bila usmerena na aktivnosti koje su njima potrebne", rekao je predsednik Vučić.

Naveo je i da velika tržišta, kao evropsko, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kinesko i rusko, na kojima je plasirano mnogo proizvoda, zahtevaju ozbiljnu promociju kako bi naša vina došla do izražaja.

"Imamo vredne ljude koji su svoj trud i rad investirali u proizvodnju vina vrhunskog kvaliteta. Država će pomoći da proizvodnju pojačaju i plasiraju", rekao je.

Dodao je i da su u Nacionalnom investicionom planu predviđena sredstva za razvoj vinarstva i vinogradarstva.

"Sredstva će biti izdvojena i za razvoj infrastrukture, puteva i objekata koji su u funkciji ove dve delatnosti. Razmatraćemo i mogućnosti administrativnih rasterećenja, transparentnijih uslova prodaje na tržištu i drugih olakšica kako bi pomogli brži razvoj vinske industrije", rekao je predsednik Vučić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Nacionalnim investicionim planom predviđena sredstva za razvoj vinarstva

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Avg.2019

JAGODINA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je gazdinstvo Cilić kod Jagodine i najavio još jaču podršku države razvoju vinarstva i vinogradarstva..."Mere iz Nacionalnog investicionog plana napravićemo zajedno sa strukom, samim vinarima i vinogradarima, kako bi pomoć bila usmerena na...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.