Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini potpisan Memorandum o unapređivanju nastave fizičkog vaspitanja

Izvor: B92, 27.Feb.2021, 16:41

Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini potpisan Memorandum o unapređivanju nastave fizičkog vaspitanja

Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini danas je potpisan Memorandum o saradnji ove obrazovne ustanove sa Srpskim savezom profesora fizičkog vaspitanja i sporta izdavačkom kućom Škola plus.

Cilj potpisivanja Memoranduma jeste unapređivanje i afirmacije nastave fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, ali i obrazovnog izdavaštva u navedenoj oblasti.

"Saradnja će se odvijati isključivo u oblasti fizičkog i zdravstvenog vaspitanja u nižim razredima Osnovnih škola >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i predškolskim ustanovama na razvoju literature za decu: od predškolskog uzrasta pa do kraja četvrtog razreda. Takođe, radićemo zajedno na jednom sistemu takmičenja za decu mlađeg školskog uzrasta", rekao je dr Miroslav Marković, predsednik Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i sporta.

Direktor Izdavačke kuće Škola plus Novica Pavličić istakao je da će oni raditi na pripremanju literature za kvalitetnije izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

"Smatramo da će stručnost i kompetencije ove visokoškolske ustanove doprineti da na mnogo viši nivo podignemo sam predmet fizičkog i zdravstvenog vaspitanja koji je u ovom trenutku neophodan kako bi dobili što kvalitetniju i zdraviju naciju", kazao je Pavličić, prenosi portal Novi put.

Sa Fakulteta pedagoških nauka istakli su da je potpisivanje ovog memoranduma o saradnji od velike važnosti - kako za samu obrazovnu ustanovu, tako i za sve mlade ljude.

"Mi smo prepoznali veliki značaj, naročito u ovim vremenima kada nam je pandemija kovida pokazala koliki je značaj zdravlja i njegovog negovanja, a posebno negovanja zdravlja kroz jednu sistemsku, organizovanu i pojačanu fizičku kulturu i vaspitanje koje bi se negovalo od najmlađeg predškolskog uzrasta do mlađeg školskog pa nadalje. Bitno je da se smisao i značaj podignu na viši i nacionalni nivo, da se shvati značaj i vrednost fizičkog vaspitanja i negovanja fizičke kulture. To nije samo elitna stvar za elitne sportiste. Svako dete svakodnevno treba da usvoji fizičku kulturu kao deo svakodnevnog života, kako bi i naše buduće generacije koje sada stasavaju izbegle ili umanjile ovo zlo koje nas je trenutno snašlo", rekla je prof. dr Violeta Jovanović, dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

U planu je da posle potpisivanja Memoranduma, tokom marta meseca, na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini bude organizovan okrugli sto na kom bi učestvovali eminentni stručnjaci u oblasti fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.