MLADOG ADVOKATA OD ŽIVOTA DELILO 7 SEKUNDI Da je ostao u kafiću da odsluša pesmu do kraja, sada bi bio živ

Izvor: Blic, 22.Sep.2017, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MLADOG ADVOKATA OD ŽIVOTA DELILO 7 SEKUNDI "Da je ostao u kafiću da odsluša pesmu do kraja, sada bi bio živ"

Advokatski pripravnik Nemanja Stojanović(28) iz Jagodine greškom je ubijen 13. septembra ispred zgrade u ulici Braće Dirak u kojoj je stanovao, a kako za "Blic" kaže njegov otac, od života ga je delilo sedam sekundi.

Po dosadašnjim nalazima iz istrage metak profesionalnog ubice bio je namenjen njegovom komšiji sa kriminalnim dosijeom, a koji se u isto vreme vraćao iz grada. Nemanju je ubica presreo ispred ulaza u kom je živeo i pucao mu iz pištolja u grudi i glavu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Da je ostao da posluša pesmu do kraja u kafiću, gde je bio sa drugarima, sada bi bio živ. Ne znam šta da mislim i kažem. Tužilaštvo, policija i advokati rade na slučaju danonoćno i svima se zahvaljujem. Od ponedeljka ću se uključiti i ja. Nemam mira da bih sedeo kući - kaže neutešni otac Milovan Miki Stojanović.

Kako dodaje, Nemanju je poznavala cela Jagodina, pomagao je svima koji bi mu se obratili za pravni savet. Pamte ga kao dobrog, kulturnog i vaspitanog mladića. Za dve nedelje trebalo je da polaže pravosudnu ispit, a zatim da se oženi.

- Isčupali su mi srce iz grudi. Nemanja je bio moj lepotan, moja uzdanica, moje sve. Bili smo maltene partneri u poslu, svi su se njemu obraćali za savet. Meni je delio savete kao da ima veliko iskustvo. Kolege su govorile da je mnogo bolji od mene, to mi je godilo, bio sam ponosan. Nema ga više i ja više nisam čovek, već ruina. Živim za dan kada će ubica biti pronađen - priča Miki.

Za tri decenije bavljenja advokaturom on kaže da mu niko nije pretio. Zbog toga mu teško pada što je Nemanja ubijen greškom, brutalno likvidran na početku života.

- Puna mi je kuća svaki dan, dolaze rodbina i prijatelji, pomažu u istrazi. Hvala svima. Hvala advokatima i komori što se zalažu da ubica bude pronađen, da se što hitnije razreši slučaj. Kada pronađu ubicu, to će mi biti najveća satisfakcija - dodaje on.

Tužilac Višeg suda Nenad Necić saopštava da je otkrivanje ubice i motiva ovog zločina jedan od najvećih prioriteta policije i tužilaštva.

- Radi se u svim pravcima, pregledaju se snimci sa kamera kako bi se uočilo sumnjivo kretanje lica u tom periodu. Reč je o velikom poslu tužilaštva i polcije. Prevrćemo i nebo i zemlju kako bi rasvetlili ovaj slučaj - kaže naš izvor.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

BOLNA ISPOVEST OCA POSLE UBISTVA SINA ADVOKATA Nemanju sedam sekundi delilo od smrti

Izvor: medio.rs, 23.Sep.2017, 12:05

Advokatski pripravnik Nemanja Stojanović (28) iz Jagodine, koji je ubijen greškom izbegao bi sigurnu smrt da je svega sedam sekundi kasnije stigao ispred zgrade u ulici Braće Dirak u Jagodini u kojoj je stanovao!..Dosadašnji rezultati istrage ukazuju da je metak profesionalnog ubice 13. septembra,...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.