Lančani sudari na autoputu kod Jagodine, 7 osoba poginulo

Izvor: N1 televizija, 09.Okt.2018, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lančani sudari na autoputu kod Jagodine, 7 osoba poginulo

Na autoputu Beograd-Niš kod Jagodine dogodila su se dva lančana sudara u oba smera. Kako N1 saznaje, sedam osoba je poginulo. MUP je saopštio da je 27 osoba povređeno, od kojih je 17 zadržano na lečenju. Saobraćaj je bio zaustavljen u oba smera nekoliko sati, sada je normalizovan.

Prvo se dogodio lančani sudar u smeru ka Nišu, kada su poginule tri osobe, a više njih je povređeno, potom se dogodio još jedan lančani sudar u smeru ka Beogradu, u blizini prvog, kada su >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << takođe poginule tri osobe, a više ih je povređeno.

U međuvremenu je iz MUP-a za N1 potvrđeno da je još jedna osoba preminula.

Povređene osobe smeštene su u bolnicama u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu.

U sudarima je učestvovalo 34 vozila - automobili i kamioni.

Pretpostavlja se da je jedan od uzroka nesreće, koja se dogodila oko 7.20 časova, gusta magla.

O nesreći za N1 izveštava Milan Nikić:

Izvor: N1

Okanović: Puno toga može da se uradi sa aspekta bezbednosti puta

Saobraćajne nesreće kod Jagodine trebalo bi da budu opomena svim učesnicima u saobraćaju pogotovo kada su vremenski uslovi pogoršani, upozoravaju iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Damir Okanović kaže da je ovo tragična opomena.

"Svakako da vozači snose svoj deo odgovornosti, ali puno toga može da se uradi sa aspekta bezbednosti puta. Krajnje je vreme da uspostavimo video nadzor nad kompletnim Koridorom 10 i 11, krajnje je vreme da se uspostavi sistem upozoravanja i obaveštavanja vozača, naročito u deonicama gde je vrlo česta pojava magle i krajnje je vreme da uspostavimo upravljanje saobraćajem tako što će se iz operativnog centra upravljati brzinama... Gde bi operater smanjio i komandovao ograničenje brzine u datim vremenskim uslovima", kaže Okanović.

Izvor: Tanjug

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.