LIKVIDACIJE U poslednjih nekoliko meseci HLADONKRVNO JE UBIJENO nekoliko muškaraca, a motivi ovih zločina još su MISTERIJA

Izvor: Blic, 24.Sep.2017, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIKVIDACIJE U poslednjih nekoliko meseci HLADONKRVNO JE UBIJENO nekoliko muškaraca, a motivi ovih zločina još su MISTERIJA

Mladi jagodinski advokat Nemanja Stojanović (26) ubijen je 13. septembra oko tri sata pole ponoći ispred zgrade u kojoj je stanovao u Jagodini. Ubica je u njega hladnokrvno ispalio tri hica, od čega dva u glavu, i ubio ga na licu mesta. Nesrećni mladić nije imao šanse protiv profesionalnog ubice. Samo ove godine, na ulicama Srbije dogodilo se nekoliko pažljivo isplaniranih i profesionalnih likvidacija čiji počinioci vešto izmiču policiji.

Od početka ove godine, pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mladog advokata, u profesionalno odrađenim sačekušama likvidirana su i dva kontraverzna biznismena, jedan preduzetnik i tri muškarca sa kriminalnom prošlošću.

Razlozi ovih likvidacija su nepoznati, ali ono što je u ovim slučajevima isto jeste da su počinioci hladnokrvni profesionalci i da su veoma dobro znali kretanja svojih žrtava, kao i da policija za njima i dalje intenzivno traga.

Mladi advokat likvidiran ispred svoje zgrade

Mladi jagodinski advokat Nemanja Stojanović (26) ubijen je oko 3 sata posle ponoći 13. septembra ispred zgrade u kojoj je stanovao u ulici Braće Dirak u Jagodini. Njega je ubica sačekao skriven ispred ulaza u zgradu i kada je mladić naišao u njega ispalio tri hica.

Zbog velikih tragova krvi pretpostavlja se da je prvi hitac Nemanju pogodio u srce ili veći krvni sud. Nakon toga, hladnokrvni ubica, je sa dva hica u glavu, u kriminalnom žargonu, "overio" svoju žrtvu na veoma svirep način i nestao.

Policija još pokušava da utvrdi koji bi uopšte mogao biti motiv ovog svirepog ubistva mladića koji je tek bio na početku svoje karijere, koji nema kriminalni dosije, niti ikakve druge probleme. Stojanović je u stanu živeo sam, bio je zaposlen kao pripravnik u advokatskoj kancelariji svog oca, inače poznatog jagodinskog advokata Miroslava Mikija Stojanovića, i uskoro je planirao svadbu sa svojom devojkom koja živi u susednom gradu.

Ovaj zločin uzburkao je celu Srbiju, a posebno stanovike Jagodine gde se i pre nekoliko nedelja dogodilo još jedno ubistvo.

Ubistvo u zatvorenoj kafani

Naime, 30. avgusta, Dejan Jovanović, zvani Kabas (45) iz Kočinog sela kod Jagodine pronađen je mrtav u zatvorenoj kafani u tom selu. Policija i tužilaštvo intenzivno tragaju za njegovim ubicom, a kakoje "Blic" već pisao, Jovanović je imao krimi prošlost koja je mogući motiv za zločin.

Jovanovićevo beživotno telo pronađeno je u sredu ujutru u bivšem ugostiteljskom objektu u Kočinom selu. Ubistvo su prijavili meštani sela koji su čuli pucnje iz zatvorene kafane.

Policija je utvrdila da je Jovanović ubijen dok je sedeo za stolom u kafani. Imao je dve prostrelne rane na glavi i stomaku.

Meštani Kočinog sela kažu da se Jovanović poslednjih godina teško kretao zbog velike kilaže, ali da su njegov luksuzni džip gotovo svakog dana viđali ispred kafane u kojoj je pronađen mrtav.

Međutim, kako nezvanično saznajemo Jovanović je imao kriminalnu prošlost. Bio je osuđivan za lakša krivična dela, ali se bavio i poslovima "na ivici" zakona. Bio je dobro poznat po istetoviranoj ruži na glavi, a kako su pričali meštani, ranije je držao i noćne klubove u ovom mestu, a potom i automehaničarsku radnju.

Posle akcije "Sablja" nestao je iz sela na nekoliko godina.

- Onda se jednog dana samo pojavio kao da se ništa nije dogodio. Uvek se hvalio svojim kontaktima sa poznatim ljudima sa obe strane zakona - kažu meštani.

Policija i dalje radi na rasvetljavanju Jovanovićevog ubistva, međutim kako smo nezvanično saznali njegova smrt je najverovatnije posledica obračuna u jagodinskom podzemlju.

Aleksandar Mikić (32) - likvidiran u kolima ispred zgrade

Leskovac je tokom noći 10. septembra potresla najpre rafalna pucnjava u Ulici Topličkog ustanka, a nekoliko minuta kasnije i eksplozija automobila na parkingu iza Tehnološkog fakulteta. U pucnjavi je ubijen kontroverzni leskovački biznismen Aleksandar Mikić (32).

Dvojica muškaraca, vozač i ubica su čekali žrtvu u automobilu ispred zgrade u Ulici Topličkog ustanka, gde je Mikić imao stan, odnosno, zgrade u čijoj izgradnji je njegova porodica bila sufinansijer.

Dok je Mikić parkirao automobil, iz drugog automobila hitro je izlašao muškarac, prilašao do prozora vozača i u Mikića ispalio ceo šaržer.

Nakon toga, automobil u kojem je bio ubica i njegov saučesnik spaljen je u eksploziji nedaleko odatle, očigledno kako bi se prikrili dokazi.

Predrag Perić (47) - ubijen ispred svoje firme

Predrag Perić (47) vlasnik Tehničkog pregleda u Žitorađi ubijen je, a njegovo telo u lokvi krvi nađeno je ujutru u 8.20 sati 23. jula.

Predraga Perića kobnog jutra lišio života profesionalni ubica. Sačekao ga je u ranim jutarnjim satima ispred poslovnog objekta i njegove kuće u njega ispalio hitac u glavu.

Kada je smrtno pogođeni biznismen pao na beton, "overio" ga je još jednim hicem. Policija i dalje traga i za njegovim ubicom, a kao motivi navode se i navodni kriminalni poslovi ovog preduzetnika, ali i njegov buran ljubavni život.

Na niške kriminalce pucano u centru grada

Žarko Savić (33) poznatiji pod nadimkom Ćenta ubijen je na licu mesta, a Aleksandar Barjaktarević (36) zvani Saško Ludak podlegao je povredama u niškom kliničkom centru pošto je sa tri metka teško ranjen u pucnjavi koja se dogodila 26. juna oko 11 sati u Ulici Ive Lole Ribara u centru Niša.

Na njih su pucala dvojica napadača, koji su pored kafića u kome su sedeli Savić i Barjaktarević prošli na skuteru, a zatim, posle pucnjave, pobegli.

Za ovu dvostruku likvidaciji sumnja se da je kriminalni obračun.

Inače, i Saško i Ćenta su dobro poznati organima gonjenja: u svom dosijeu Savić ima hapšenje zbog nanošenja teških telesnih povreda i trgovinu narkoticima, dok je Ludak - osim zbog pomenutog ubistva - hapšen i zbog izazivanja opšte opasnosti.

Ubijen na parkingu pored groblja

Milomir Jovanović (45) iz Vranića ubijen je 15. januara hicem iz snajpera na sahrani Novaka Todorovića na mesnom groblju u Sopotu. Jovanović je bio u pratnji trojice muškaraca koji su ga čuvali.

S njima je krenuo prema džipu. Pre nego što je uspeo da otvori vrata, odjeknuli su hici.

Pogođen je u grudi i na mestu je preminuo. Njegovo obezbeđenje ga je odmah stavilo u džip i velikom brzinom odvezlo do Doma zdravlja, ali su lekari po prijemu mogli samo da konstatuju smrt.

Ubijeni Jovanović inače je jedan od viđenijih pripadnika srpskog podzemlja, koji je veliki novac zaradio još devedesetih godina, kada je u Srbiju dovodio Ruskinje koje su se ovde bavile prostitucijom.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

LIKVIDACIJE U poslednjih nekoliko meseci HLADONKRVNO JE UBIJENO nekoliko muškaraca, a motivi ovih zločina još su MISTERIJA

Izvor: Press, 25.Sep.2017, 11:18

Mladi jagodinski advokat Nemanja Stojanović (26) ubijen je 13. septembra oko tri sata pole ponoći ispred zgrade u kojoj je stanovao u Jagodini. Ubica je u njega hladnokrvno ispalio tri hica, od čega dva u glavu, i ubio ga na licu mesta. Nesrećni mladić nije imao šanse protiv profesionalnog...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.