Komisija za istraživanje ubistava novinara: Sprecijalno tužilaštvo da preuzme slučaj ...

Izvor: Beta, 07.Jun.2020, 11:49

Komisija za istraživanje ubistava novinara: Sprecijalno tužilaštvo da preuzme slučaj ...

Komisija za istraživanje ubistava novinara i njen predsednik Veran Matić, podsetili su danas javnost da se 11. juna navršava 19 godina otkako je u Jagodini ubijen Milan Pantić, dopisnik Večernjih novosti.Kako se navodi u saopštenju, Milanovi najbliži, novinari i javnost Srbije bezmalo dvadeset godina traže pravdu za Milana Pantića, a pravde nema: ubistvo nije razrešeno, ubice nisu lišene slobode, a nalogodavci su i dalje anonimni."Komisija za istraživanje ubistava novinara preokrenula je pravac istrage o ovom zločinu. Radna grupa Komisije na čelu sa Draganom Kecmanom, policijskim inspektorom čijom zaslugom su rasvetljene okolnosti pod kojim je ubijen Slavko Ćuruvija, došla je do krucijalnih novih saznanja o nalogodavcima i izvršiocima zločina nad Milanom", piše u saopštenju.Komisija je istakla da će se 11.juna navršiti pune dve godine otkako su, na osnovu saznanja do kojih je proteklih godina došla, tražili da Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal preuzme slučaj Pantića i otvori službenu istragu.Zahtevu komisije pre dve godine se javno pridružilo i Udruženje novinara Srbije čiji je Milan Pantić bio član."No Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal dve godine ignoriše zahtev da otvori istragu u slučaju novinara za koga duboko verujemo da je ubijen zbog toga što je uporno istraživao sumnjive privatizacije u Jagodini i detaljno obaveštavao ...
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Komisija za istraživanje ubistva novinara: Dve godine tražimo da Specijalno tužilaštvo preuzme slučaj Milana Pantića

Izvor: Blic, 07.Jun.2020

Komisija za istraživanje ubistava novinara podsetila je javnost da se 11. juna navršava 19 godina otkako je u Jagodini ubijen Milan Pantić, dopisnik Večernjih novosti. Milanovi najbliži, novinari i javnost Srbije bezmalo dvadeset godina traže pravdu za Milana Pantića, navode u saopštenju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.