Kod Jagodine gori 10 hektara borove šume, požar pod kontrolom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2019, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod Jagodine gori 10 hektara borove šume, požar pod kontrolom

Jagodinski vatrogasci, uz pomoć kolega iz okolnih gradova, stavili su pod kontrolu šumski požar koji je izbio na potezu zvanom Lipar.

Požar, koji je izbio u nedelju u popodnevnim satima, na desetak kilometara od Jagodine, je zahvatio oko 10 hektara borove šume, niskog rastinja i sasušene trave, ali nije bilo ugroženih objekata.

Još se dimi iz zapaljenih panjeva, oborenih starih stabala i debelih naslaga lišća, a vatrogasci sa nekoliko vozila i cisterni dežuraju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Oni su Tanjugu rekli da su dojavu o požaru dobili juče oko 15 sati, te da su celu noć gasili požar, zajedno sa kolegama iz Ćuprije, Paraćina, Despotovca, Rekovca i Kragujavca.

Na mestu požara je i komanadant Sektora za vanredne situacije za Pomoravski okrug Goran Kušić.

Vatrogasci se žale na neočišćenost šuma, prvenstveno od oborenih stabala, te ističu da se "takvi požari veoma teško gase".

Obavezna su dežurstva do potpune likvidacije vatre, jer je moguća naknadna pojava požara i prenošenje na druge lokacije.

Vatrogasci procenjuju da je požar zahvatio oko 12 hektara šume.

Prema prvim procenama, vatra je krenula sa neke od privatnih parcela u okolini, gde su verovatno paljeni biljni ostaci.

Pre dve godine na ovom mestu je već bio jedan veliki požar, ali je površina koja je izgorela bila oko 80 ari.

Lane su ovaj deo šume, kojim upravlja Šumsko gazdinstvo "Južni Kučaj" Despotovac, pošumili osuđenici na izdržavanju kazne u Kazneno popravnom zavodu u Ćupriji.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.