Izvor: Luftika.rs, 11.Maj.2021, 10:28

Je li Palma jači od Tužilaštva? Tužbama protiv zaštićenih svedoka pravi novu predstavu

Uz jednog svedoka koji će tokom narednih dana dati svoj iskaz pred sudom u Beogradu, još sedam osoba spremno je da svedoči o podvođenju devojčica i žena na druženjima koje je organizovao Dragan Marković Palma.
Marinika Tepić izjavila je da će svedok koji je juče trebalo da da iskaz u jagodinskoj policiji govoriti o svojim saznanjima koja se tiču podvođenja devojaka i maloletnica na privatnim žurkama Dragana Markovića Palme, “samo ostaje da se vidi da li će njegovo svedočenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ostati zatvoreno za javnost”.
Tepić je rekla da je podnošenje tužbe predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića protiv nje, ni najmanje ne zabrinjava i da je to sve „deo njegove predstave“.
– Svako radi svoj posao u ovoj situaciji. Neko živi od cirkusa i od predstava, a mi se bavimo ozbiljnim stvarima gde nema nikakve sumnje da će to ići putem kojim treba da ide i koji Palma zaslužuje – kazala je Tepić, prenosi N1.
Ona je najavila da će o Markovićevom udelu u podvođenju devojaka i maloletnica u Jagodini „još svedoka govoriti javno“.
Ona je dodala da je „takvih svedoka najmanje sedam“ i da su svi spremni da svedoče ukoliko im tužilaštvo obezbedi zaštitu.
Svedok koji je na video snimku, sa zaštićenim identitetom, izneo detalje sa Markovićevih privatnih žurki u Jagodini i Končarevu, juče je trebalo da bude saslušan u jagodinskoj policiji, nakon što je Dragan Marković Palma javno otkrio njegov identitet navodeći da ga je sa snimka „prepoznao po džemperu“, ali je tužilaštvo iz Kraljeva, koje vodi predistražni postupak, usvojilo zamolnicu da iskaz da u Beogradu.
– Skandaloznom odlukom Tužilaštva u Kraljevu, kome je predmet prebačen iz Jagodine, da pozivanje svedoka ostavi policiji Dragana Markovića Palme, direktno se dovodi u opasnost bezbednost, ali i život svedoka, naročito što već postoji prijavljeno zastrašivanje 24. aprila, evidentirano u policiji u Beogradu. Time, ovakvo postupanje više liči na prinošenje žrtve dželatu, nego zaštita koju već nedeljama zahtevamo – upozorila je Tepić juče.
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma podneo je juče Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu krivičnu prijavu protiv “zaštićenog svedoka”, koji je protiv njega izneo optužbe za podvođenje devojaka i maloletnica.
Palma preti, Palma trguje, Palma se sprda, a tužilaštvo ćuti o zaštiti svedoka

Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.