Jagodina: Obnovljena jedna od najvećih škola

Izvor: RTS, 21.Jan.2019, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina: Obnovljena jedna od najvećih škola

Sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije i lokalne samouprave, u Jagodini je rekonstruisana jedna od najvećih osnovnih škola. Rekonstrukcija je koštala 102 miliona dinara.
Nešto manje od hiljadu đaka osnovne škole „Rada Miljković” u Jagodini kraj prvog polugodišta dočekaće u potpuno renoviranom objektu. Od početka školske godine oni su nastavu imali u drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << školama i na Fakultetu pedagoških nauka.

Zbog obimnih radova preseljenje u novu školu kasnilo je nekoliko meseci, ali sada posle rekonstrukcije škola u potpunosti zadovoljava sve evropske standarde jedne obrazovne ustanove.
„Zadovoljni smo zaista,dobili smo jednu moderniju školu koja je neuporedivo i kvalitetnija i funkcionalnija u odnosu na školu kakvu smo imali pre ove rekonstrukcije”, kaže Sanja Pribaković, direktorka Osnovne škole „Rada Miljković”.
Sredstva za rekonstrukciju škole obezbeđena su preko kancelarije za upravljanje javnim nabavkama Vlade Republike Srbije, ali i iz lokalnog budžeta.
„Učešće kancelarije je 68 miliona dinara, a opština Jagodina dala je 34 miliona dinara. Kada su u pitanju deca i mladi Vi znate da smo mi uvek maksimalno ulagali”, navodi Dragan Marković, predsednik Skupštine grada.
„Veliki broj lokalnih samouprava u saradnji sa kancelarijom za javna ulaganja je sa ministarstvom prosvete u adaptaciji i opremanju škola, tako da je ministar Mladen Šarčević izuzetno zadovoljan kada vidi plodove tog zajedničkog rada”, kaže Marko Milenković, državni sekretar ministarstva prosvete,nauke i tehnološkog razvoja.
Ova škola jedna je od 19 u Srbiji koja je u sistemu e-tvining škola i radi na projektima sa školama Evropske unije.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.