Jagodina: Mladić otet zbog obreda egzorcizma

Izvor: B92, 30.Okt.2017, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina: Mladić "otet" zbog "obreda egzorcizma"

Beograd -- Drama u Jagodini posle vesti da je mladić star 26 godina navodno kidnapovan kod Osnovnog suda i to zbog, kako su pojedini mediji preneli, "obreda egzorcizma".

Novinarka B92 koja se nalazila na licu mesta kaže da je zabunu napravila vest da se radi o nameri sprovođenje obreda egzorcizma, tj. isterivanja đavola.

Mladić je, kako nezvanično saznajemo, dobio vid nervnog napada. Iz Hitne pomoći kažu da je bio "svestan, ali nekomunikativan i agresivan". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Uz velike napore uspeli smo ga prebacimo do Urgentne službe jagodinske bolnice zbog zbrinjavanja povreda", kažu iz Hitne pomoći.

Mediji su ranije preneli da je mladić oko šest sati ujutru doživeo napad, nakon čega su njegovi prijatelji odlučili da ga odvedu kod sveštenika. Kako prenose "Novosti", mladić je kod Osnovnog suda počeo da se otima i razbio je nogom staklo na automobilu, a u tom trenutku naišla je policajka.

Beogradski list ističe da su ga prijatelji potom ipak "odveli u crvku Sveta Petka gde je sveštenik očitao molitvu".

Egzorcizam predstavlja moć ili umeće isterivanja zlih duhova i đavola iz ljudi i prisutan je u brojnim religijama.

Opširnije u video prilogu:
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.