JOVANČA JE NAJPOPULARNIJI SRPSKI MUŽJAK ŽIRAFE: Voli da se mazi, danas je njegov dan, ali KRIJE TUŽNU TAJNU

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2019, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOVANČA JE NAJPOPULARNIJI SRPSKI MUŽJAK ŽIRAFE: Voli da se mazi, danas je njegov dan, ali KRIJE TUŽNU TAJNU

Pre skoro deceniju u Jagodinu je stigao Jovanča, mužjak žirafe koji je ime dobio po Jovanči Miciću, liku iz jedne od Nušićevih komedija.

Od tog trena Jovanča je postao omiljeni stanovnik jagodinskog Zoo vrta, ali i najpoznatiji dugovrati žitelj Srbije.

- Jovanča je stigao u Jagodinu 24.03.2010. godine, i tom prilikom ga je dočekao veliki broj dece i posetilaca našeg Zoo vrta. Star je 10 godina, visok 6 metara i jako umiljat. Obožava da se mazi, hrani iz ruke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i zato privlači najveći broj naših posetilaca - rekli su iz ove ustanove.

21. jun se godinama obeležava kao Svetski dan žirafa. Najduži dan u godini na severnoj Zemljinoj hemisferi se čini kao prikladan datum za najvišu životinju na svetu.

Iako voljen, mažen i pažen, Jovanča je pomalo usamljen, jer drugih pripadnika njegove vrste u Jagodini - nema.

- Pre nekoliko godina delio je svoju volijeru sa beogradskom lepoticom Emom, koja se kasnije vratila svojoj kući. Bile su to zanimljive dve godine života za našeg Jovanču, koji je još tinejdžer - dodaju ljudi koji o njemu vode računa.

I to dobro vode. O njemu se svakodnevno brine čitav tim dobrih i iskusnih ljudi, ali i posetioci koji svaki njegov dan u vrtu čine posebnim.

- Uvek sveža i čista voda, razne grickalice poput granula, svežih jabuka, šargarepa, crnog luka i grančica sa svežim lišćem čine da se Jovanča oseća pre svega sito, ali i zdravo. Jovanča je i zvezda TV reklama i svakako najpoznatiji stanovnik Zoo vrta u Jagodini - poručili su radnici Zoo vrta u Jagodini.

Pogledajte rezultate

Ukoliko vas napadne ajkula ovo je JEDINA ispravna reakcija ukoliko želite da PREŽIVITE (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.