Dobar početak novih orlića - 4:0!

Izvor: Mondo, 01.Sep.2017, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobar početak novih "orlića" - 4:0!

Mlada reprezentacija Srbije započela učešće u novom ciklusu ubedljivom pobedom protiv Gibraltara u Jagodini.

Novi početak i očekivano ubedljiva pobeda.

Mlada reprezentacija Srbije pobedila je Gibraltar u Jagodini, u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019, koje će biti održano u Italiji i San Marinu.

Izabranici novog selektora, Gorana Đorovića, rešili su pitanje pobednika protiv autsajdera već u prvom poluvremenu, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su i postavili konačan rezultat.

U21 SRBIJA - U21 GIBRALTAR 4:0 (0:0)

Kapiten Andrija Živković doveo je "orliće" u vođstvo, iskoristivši tačan pas Luke Jovića. Potom je dva uzastopna gola postigao Danilo Pantić, šutem sa desetak metara, pa natrčavanjem na odbijenu loptu nakon udarca Aleksandra Mesarovića. Konačan rezultat postavio je Luka Jović, tako što je prihvatio Živkovićevo dodavanje, obišao golmana i zatresao mrežu.

Uprkos inicijativi i ofanzivnoj izmeni selektora Đorovića (Ivan Šaponjić za Vukašina Jovanovića), rezultat u drugom delu nije bio promenjen.

Srbija je današnji meč odigrala u sastavu: Radunović - Stevanović, Jovanović (od 61' Šaponjić), Milenković, Bogosavac - Lukić, Mesarović (od 80' Adžić) - Radonjić (od 71' Mihajlović), Pantić, Živković - Jović.

"Čestitam momcima na stvarno dobroj igri, pogotovo u prvom poluvremenu. Ovi momci mogu više, u drugom delu je bilo i malo opuštanja, ali bilo je toplo vreme, dali su maksimum, ispoštovali su sve. Iskoristili smo priliku da vidimo i neke druge igrače. Čestitam momcima još jednom, zasluge su njihove", rekao je selektor posle utakmice.

Sa prvim osvojenim bodovima, "orlići" će se mirni okrenuti većim izazovima u oktobru, kada će gostovati Makedoniji (6.10) i Austriji (10.10).

"Očekuju nas i utakmice 'A' selekcije, tako da za mečeve sa Makedonijom i Rusijom ima vremena. Momci su pokazali kvalitet, veru u sebe i želimo da odemo na Evropsko prvenstvo. To nam nje cilj", rekao je Đorović.

Tabela: Jermenija (+1) 4, Srbija 3, Austrija 3, Rusija 1, Makedonija (-1) 0, Gibraltar (+1) 0.

Direktan plasman na Evropsko prvenstvo izboriće osvajač grupe, dok će najbolje plasirane drugoplasirane ekipe igrati u baražu.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.