[EKSKLUZIVNO] Direktor Muzeja vazduhoplovstva: Početak radova na unutrašnjosti JAT-ove Karavele pre Nove godine

Izvor: TangoSix.rs, 13.Dec.2018, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[EKSKLUZIVNO] Direktor Muzeja vazduhoplovstva: Početak radova na unutrašnjosti JAT-ove Karavele pre Nove godine

Početak radova na renoviranju unutrašnjeg dela muzejskog eskponata JAT-ove Karavele YU-AHB planiran je za period pre Nove godine, kaže za Tango Six direktor Muzeja vazduhoplovstva Čedo Milivojević.
Tim povodom Milivojević za naš portal otkriva da je njegova namera da se posetiocima obezbedi ulazak u ovaj avion i da će Jatova Karavela biti sređena za potrebe snimanja filmova i spotova:
– Imam ideju >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << da sredim Karavelu i iznutra, a vizija mi je da sredim taj avion kako bi bio adekvatan za snimanje filmova i spotova jer takvog nema u regionu. Pošto su radovi na eksterijeru aviona u toku, sredićemo i enterijer. Posetioci će biti u prilici da uđu u avion i vide kako izgleda. –
Sedište za pilota donirano iz Francuske / Foto: Života Zuvić, FlyNG Kokpit Karavele bez instrumenata / Foto: Života Zuvić, FlyNG Da podsetimo, unutrašnjost JAT-ove Karavele YU-AHB je nakon transportovanja iz JAT-a u Muzej vazduhoplovstva imala sadašnji izgled. Prema rečima kustosa Muzeja Darka Mladenovića Karavela je dostavljena bez svih sedišta u kabini, a pilotsko sedište je donirao Aleksandar Alek Pozder iz Francuske. Mladenović napominje i da je kokpit aviona, takođe, bez instrumenata.
Karavela bez svih sedišta za putnike / Foto: Života Zuvić, FlyNG Sadašnji izgled unutrašnjosti / Foto: Života Zuvić, FlyNG Kako je Tango Six izveštavao, radovi na spoljašnjem delu Jatove Karavele počeli su 9. novembra, a kako direktor Muzeja napominje renoviranje unutrašnjosti ovog aviona obavljaće se uporedo sa sređivanjem njegovog spoljašnjeg dela.
Sledeće godine moguć ulazak u Karavelu? / Foto: Života Zuvić, FlyNG
The post [EKSKLUZIVNO] Direktor Muzeja vazduhoplovstva: Početak radova na unutrašnjosti JAT-ove Karavele pre Nove godine appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

[ISTRAŽUJEMO] Farbanje JAT-ove Karavele kroz improvizaciju

Izvor: TangoSix.rs, 14.Dec.2018, 09:06

Poliranje prednjeg desnog trupa JAT-ove Karavele YU-AHB je u toku, a radovi na farbanju ovog aviona počeli su 9. novembra u spoljašnjem delu Muzeja vazduhoplovstva.. Kako je Tango Six izveštavao, predviđeni rok za završetak radova je tri meseca, a njihovo sprovođenje biće finansirano iz prihoda...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.