Slaba izlaznost do podneva na lokalnim izborima u Doljevcu

Izvor: JužneVesti.com, 16.Dec.2018, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slaba izlaznost do podneva na lokalnim izborima u Doljevcu

U odnosu na prethodne izbore u Doljevcu, kada je do 12 sati glasačke listiće ubacilo u kutije preko 30 % birača, kako kaže sekretar Opštinske izborne komisije Gordana Cvetković, ovog puta do 12 sati je izašlo oko 23 % njih.

Zavejane ulice ili nezainteresovanost Doljevčana uslovila je slabu izlaznost na glasanje za lokalnu vlast. Cvetkovićeva navodi da je u odnosu na prethodne izbore, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << izlaznost daleko slabija.

Pravili smo presek oko 11:30 i izlaznost je 22,9 %. To je nezadovoljavajuća izlaznost, s obzirom na to da smo prethodnih godina imali i preko 30 % glasača u ovom pediodu - navodi Cvetkovićeva.

Ipak, ona se nada da će se izlaznost povećati tokom popodneva.

Inače, svih 37 biračkih mesta u Doljevcu, na kojim za jednu od 6 izbornih lista ima prilike da glasa skoro 15.000 birača, otvorena su jutros na vreme.

Podsetimo, iako je imao stabilnu većinu u lokalnom parlamentu, donedavni predsednik Opštine Goran Ljubić Međarac (SNS) je podneo ostavku na predsedničku funkciju. Ipak, kako je Međarac objasnio, to ne znači da će napustiti politiku, već da je zbog prozivki opozicionog odbornika Stojiljkovića želeo da proveri izbornu volju Doljevčana.

Maja Gojković je izbore raspisala za 16. decembra, a Stojiljković je nastavio tvrdnjama da su izbori nezakoniti i da su traćenje novca. Ministarstvo je odgovorilo da su raspisani po zakonu.

Opozicija je rešila da ove izbore bojkotuje zbog toga što su, kako kažu u Savezu za Srbiju, veštački izazvani i nezakonito raspisani.

Šest lista se prijavilo da učestvuje, a njih 5 ima ime stranačkog nacionalnog lidera u nazivu lokalne liste.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

OIK: Na izborima u Doljevcu glasalo skoro 23 odsto birača

Izvor: B92, 16.Dec.2018

Po podacima Opštinske izborne komisije (OIK) u Doljevcu, na vanrednim lokalnim izborima u toj opštini do 11.30 časova glasalo je 22,95 odsto upisanih birača...Na izborima za odbornike Skupštine opštine Lučani do 10 časova glasalo je 6,6 odsto upisanih birača...Po rečima sekretara OIK Gordane...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.