Počela kampanja za bojkot i u Nišu: Uspeh se ne neće meriti izlaznošću

Izvor: JužneVesti.com, 07.Okt.2019, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela kampanja za bojkot i u Nišu: Uspeh se ne neće meriti izlaznošću

Opozicionari koji su se izjasnili za bojkot predstojećih izbora počeli su kampanju i u Nišu - razgovorima sa građanima na centralnoj pijaci i u gradskom prevozu. Najavljuju da će bojkot postati najpopularnija reč u Srbiji u narednih 6 meseci. Iz Saveza za Srbiju kažu da uspeh neće meriti izlaznošću, a da vlast Aleksandra Vučića i SNS neće imati legitimitet bez opozicije.

Za pregovore sa vlastima kažu da je kasno. Parlamentarni i lokalni izbori planirani >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su za proleće 2020. godine, a iz Saveza za Srbiju najavljuju da će obići sva mesta kako bi doprli do svih građana.

Počeli su kampanju i Nišu. Razgovarali su sa građanima na centralnoj niškoj pijaci, a proveravaju i (ne)zadovoljstvo građana javnim prevozom. Srđan Milivojević iz Saveza za Srbiju proglasio je početak “bojkot trke” i u Nišu.Na pijaci je eho naroda; Foto: JV

Uspeh ovog bojkota neće se meriti izlaznošću i procentima. Meriće se činjenicom da sve relevantne opozicione političke stranke ne žele da daju legitimitet Aleksandru Vučiću. Njemu je životno važno da mu se tokom izborne kampanje pojave zastave DS, Dveri, SSP, Narodne stranke i drugih. On ne može da obezbedi učešće tih stranaka i da dobije legitimitet za važne odluke - kaže Milivojević.

Sve odluke parlamenta bez opozicije biće poništene kada se uvedu normalne demokratske procedure, navodi Milivojević.

Navodi i da je izborna atmosfera poremećena, a traže rok od 9 meseci da se poprave medijska slika i izborni uslovi.

Za sadržaj bojkotaške kampanje kaže da pre svega treba doći do svakog građanina.

Treba doći do svakog čoveka, neposredno razgovarati sa njim. Taj mali običan čovek koji je uplašen, zastrašen mora da zna da nije sam. Ovo nije borba za vlast. Mi se sada identifikujemo sa svakim građaninom. Ovo je borba za slobodu i za prvi korak ka demokratizaciji društva - rekao je Milivojević.

Pored gradova, najavljuju i da će obilaziti sela, a da će celu Srbiju oblepiti nalepnicama “bojkot”.

Videćete, ovo će biti reč koja će se najviše koristiti u narednih 6 meseci. Bojkot će biti najpopularnija reč među građanima Srbije - prognozira Milivojević.

Pored stranaka iz Saveza za Srbiju, u akciji su učestvovali i predstavnici Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića, Dosta je bilo i Državotvornog pokreta Slobodana Samardžića.

Inače, dok su opozicionari pozirali sa nalepnicama bojkot, reakcije prolaznika bile su podeljene - jedni su odobravali, drugi negodovali, treći su pitali šta se bojkotuje, a jedan biciklista je vikao da je Slobodan Miliošević heroj.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.