POBEDA SRPSKOG JEDINSTVA I SLOGE! Rakić: Srpska lista u Mitrovici osvojila 99,14 odsto glasova

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2021, 09:59

POBEDA SRPSKOG JEDINSTVA I SLOGE! Rakić: Srpska lista u Mitrovici osvojila 99,14 odsto glasova

Rakić je istakao i da je ukupna izlaznost oko 65.000 ljudi, što je za oko pet odsto više nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

Srpska lista je, prema preliminarnim rezultatima, u Severnoj Mitrovici osvojila 99,14 odsto glasova, saopštio je sinoć predsednik Srpske liste Goran Rakić i poručio da je to pobeda srpskog jedinstva i sloge.

- Najveću zahvalnost dugujemo građanima, jer je ovo pobeda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << srpskog jedinstva, srpske sloge i ovo je dokaz da želimo da ostanemo svoji na svome - rekao je Rakić na konferenciji za novinare u prostorijama Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je rekao, prema preliminarnim podacima, Srpska lista je odnela ubedljivu pobedu, odnosno u njenim rukama je svih 10 mandata u skupštini.

- Za ostale opštine nisu još pristigli rezultati, ali u Severnoj Mitrovici, od srpskih glasova, Srpska lista je osvojila 99,14 odsto glasova. Rada Trajković, Rašić i Petković osvojili su 0,9 odsto - rekao je Rakić.

On je poručio i da ovom pobedom srpski narod sa KiM čestita svim Srbima Dan državnosti.

Takođe, dodao je da su ovi izbori održani u posebnim okolnostima, zbog pandemije, ali i sijaset trikova kojima je, kaže, Priština želela da umanji snagu srpskog naroda i Srpske liste da se u institucijama bori za svoj narod.

- Jedinstvom i slogom smo osujetili te namere. Zahvaljujem se predsedniku Vučiću, Vladi, Kancelariji za KiM. Velika zahvalnost i za brata Milana (Radojičića), na svoj podršci koju je pružio iako fizički nije prisutan. Hvala i svim aktivistma koji su uspeli da stignu do svake kuće, stana, popričaju sa svima i ukažu im na značaj ovih izbora - rekao je Rakić.
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.