Izvor: RTS, 23.Jun.2021, 12:57

Objavljena rešenja testa iz maternjeg jezika

Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Rešenja testova dostupna su na sajtu Ministarstva prosvete.
Učenici osmog razreda polagali su test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika.
Rešenja testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, kao i Uputstvo za ocenjivanje objavljeni su na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvete, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izlaznost na ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, prema pristiglim podacima iz školskih uprava je 98,55 odsto.
Dodali su da nisu dobili povratne informacije sa terena koje bi mogle ukazivati na ozbiljnija odstupanja od procedura, ali i dalje postoji stalna komunikacija sa okružnim upisnim komisijama, supervizorima i ostalim ključnim akterima u procesu sprovođenja završnog ispita.









 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo prosvete: Bez nepravilnosti, izlaznost na ispit 98,55 odsto

Izvor: Blic, 23.Jun.2021

Ministarstvo prosvete saopštilo je da, prema dosadašnjim informacijama sa terena, nije bilo nepravilnosti na jutros održanom maturskom ispitu iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, kao i da je izlaznost na ispit 98,55 odsto.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.