Žujović: Opozicione liste kao da žele da građani ne glasaju

Izvor: N1 televizija, 20.Feb.2018, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žujović: Opozicione liste kao da žele da građani ne glasaju

Član predsedništva LDP Đorđo Žujović rekao je u Danu uživo da je ta stranka svoju listu simbolično predala izbornoj komisiji poslednja jer su sve vrednosti koje su njoj važne, kao što su otvoren i tolerantan grad - "sve je to na ovim izborima na poslednjem mestu".

Kandidati i kandidatkinje za odbornike Liberalno-demokratske partije u Skupštini grada predali su listu Gradskoj izbornoj komisiji simbolično u pet minuta do ponoći, a LDP je bila poslednja stranka >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koja je predala listu.

"Lista LDP je poslednja (na listi) kao ideje koje kandidujemo, one su na marginama i meni je žao zbog toga", kazao je.

Žujović je ocenio da opozicione liste kao da žele da ostave ljude kod kuće.

"Sve se svelo na to da drugima stavimo klipove u točkove... lider jedne opcije podnosi krivične prijave protiv drugog lidera, to se nikad nije dešavalo, to je banalizacija", ocenio je.

Upitan kako komentariše tvrdnje lidera Dveri Boška Obradovića da je da je SNS prikupljala potpise između ostalog i za LDP kako bi se umanjila snaga opozicije, Žujović je rekao da to nije tačno.

"Hitler živi u Paragvaju - toliko je to realna tvrdnja, kao i ovo što sam ja sad izgovorio. Nema potrebe da za LDP iko skuplja potpise, niti nam je iko ikada skupljao potpise", kaže.

On je dodao da je bitno ipak i ko je to rekao, jer je kredbiilitet Obradovića "nizak, šta god da kaze".

Kako je rekao, svaku priliku i svako mesto treba iskoristiti da se ističu stavovi.

Upitan da li će sarađivati sa SNS posle izbora, on je rekao da će LDP uvek učestvovati u dijalogu.

"Hoćemo da sarađujemo na rešavanju pitanja Kosova, da damo svoje mišljenje. Jasno je šta podrazumeva saradnja. Ako neko poziva na dijalog, uvek ćete tu naći LDP. U napadima, omalovažavanjima, krivičnim prijavama nećemo da učestvujemo", istakao je Žujović.

Govoreći o takozvanim "trojanskim konjima" i "fantomskim listama" koje su se pojavile na ovim izborima, on je rekao da je broj lista isti kao i i pre četiri godine, ako i da na svim izborima ima imena kandidata koji se više nikad posle nisu pojavili.

"To je prirodno, ne bih to gledao kao na oduzimanje glasova. Nisam protiv toga, ko god ispuni uslove neka se kandiduje, a onaj ko gubi glasove treba da se zapita zašto", kazao je.

Komentarišući "lažnu listu DJB" on je rekao da su to neki "izborni trikovi, fazoni", ali da nije nelegalno. "To mi nije blisko, to je banalizacija, nema me u tome, niti ove liste", zaključio je on.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.