Zgrada Opštine Budve zatvorena nakon incidenata

Izvor: B92, 25.Jun.2020, 09:45

Zgrada Opštine Budve zatvorena nakon incidenata

Budva -- Zgrada Opštine Budva zatvorena za sve osim za specijalne istražitelje koji uzimaju dokumentaciju nakon jučerašnjih incidenata i nereda oko preuzimanja vlasti.

Policija nije dozvolila smenjenom gradonačelniku Marku Careviću i smenjenom predsedniku Skupštine opštine Krstu Radoviću da uđu u zgradu.

Carević je kazao danas da je Opština blokirana i naglasio da "oni nisu rulja nego na izborima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izabrana vlast".

Zbog dešavanja u Budvi sinoć su se građani okupili u Podgorici, Nikšiću, Baru a tokom protesta je došlo do incidenata, kamenovanja policije i bacanja suzavca.

Privedeno je na desetine osoba a, prema policijskim saopštenjima, ima povređenih policajaca, među kojima i jedna policajka.

U Baru je privedeno 12 osoba i jedna policajka je povređena, saopšteno je kasno sinoć.

Tokom sinoćnjih protesta grupe građana u Nikšiću policija je upotrijebila suzavac nakon što je kamenovana, privedene su dvije osobe a četiri policajca su povređena.

U Podgorici je u dva navrata došlo do bacanja suzavca i incidenata i privedeno je oko 20 osoba među kojima i poslanici Demokratskog fronta.

U Budvi je juče privedeno 17 osoba nakon incidenata u kojima je takodje bačen suzavac a policajac je povređen.

Sinoć su građani blokirali put Berane - Bijelo Polje ali su se nakon par sati razišli.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora u pola dva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jun.2020

Tokom jučerašnjih incidenata u Budvi i Podgorici policija u nekoliko navrata upotrijebila prekomjernu silu, poručuje Aleksandar Zeković iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije. Zbog dešavanja u Budvi i drugim gradovima i hapšenja poslanika DF sinoć u Podgorici, poslanici te opozicione...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.