Zehofer odlazi s čela CSU i mesta ministra policije

Izvor: RTS, 11.Nov.2018, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zehofer odlazi s čela CSU i mesta ministra policije

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer rekao je članovima svoje Hrišćansko-socijalne unije da namerava da se povuče sa čela stranke, kao i sa mesta ministra policije, objavio je "Rojters" pozivajući se na izvore iz te partije.
CSU je predvođen Zehoferom na regionalnim izborima u Bavarskoj prošlog meseca ostvario najgori rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od 1950. godine, navodi agencija.

Najizgledniji kandidat za njegovog naslednika je, kako spekulišu nemački mediji Markus Zeder, aktuelni bavarski premijer.
Zehofer je takođe na sednici CSU rekao da želi da podnese ostavku i na mesto ministra unutrašnjih poslova pre kraja mandata 2021. godine, navode izvori za Rojters.
Nemačka kancelarka Angela Merkel je nedavno posle poraza vladajućih demohrišćana u Hesenu, saopštila da se povlači sa mesto lidera stranke i da se neće više kandidovati za političku funkciju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka podrhtava: Posle Merkel odlazi i Zehofer

Izvor: Mondo, 11.Nov.2018

Lider Hrišćansko-socijalne unije (CSU), sestrinske partije CDU, i nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer rekao je večeras članovima stranke da namerava da se povuče sa obe funkcije...Foto: Beta/AP Photo/Michael Sohn..Agencija Rojters javlja, pozivajući se na izvore iz te partije,...

Nastavak na Mondo...

NEMAČKI MEDIJI: Zehofer odlazi s čela CSU i mesta ministra policije

Izvor: Večernje novosti, 12.Nov.2018, 01:23

CSU je predvođen Zehoferom na regionalnim izborima u Bavarskoj prošlog meseca ostvario najgori rezultat od 1950. godine Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer rekao je večeras članovima svoje Hrišćansko-socijalne unije (CSU) da namerava da se povuče sa čela...

Nastavak na Večernje novosti...

Zehofer: Odlazim sa mesta lidera stranke, ostajem ministar

Izvor: RTS, 12.Nov.2018

Šef nemačke policije Horst Zehofer izjavio je da odlazi sa čela svoje Hrišćansko-socijalne unije (CSU), ali da ostaje ministar unutrašnjih poslova u vladi kancelarke Angele Merkel. . "Ja sam ministar unutrašnjih poslova...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.