Vučić smatra da bi Srpska lista trebalo da učestvuje na izborima

Izvor: RTS, 29.Avg.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić smatra da bi Srpska lista trebalo da učestvuje na izborima

Srpska lista trebalo bi da učestvuje na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji i da na njima pobedi i bori se za srpske interese, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naglasio da će država i dalje da pomaže tamošnjim Srbima.
Vučić je posle obilaska Hitne pomoći rekao novinarima da će sačekati izveštaj Kancelarije za KiM, kao i da čuje šta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ljudi iz Srpske liste misle, pa da se sve sagleda, ali da je njegovo mišljenje da na izborima treba da učestvuju.

Rekao je i da će oni imati moćne protivnike i u albanskim i u delu srpskih medija, koji će forsirati one koji hoće da razore interese srpskog naroda, ali i da je uveren u zrelost srpskog naroda.
"Oni dobro znaju ko se za njih bori, ulaže, i njih ne možete da prevarite", kaže Vučić.
Povodom provokacija koje su počele čim su raspisani izbori, Vučić je zamolio Srbe koji su, kako kaže, junački izdržali sve provokacije da ostanu na svojim ognjištima, a "Kfor može da vežba".
Što se tiče grafita UČK i sličnih provokcija, Vučić kaže da je to užas, ali i da se naš narod na to navikao.
"Svi koji žive sa tim, čuvaju srpsko ime i srpsko ognjište. A mi ćemo da nastavimo da pomažemo", istakao je Vučić navodeći da će do kraja godine na različite projekte u srpskim sredinama u pokrajini biti potrošeno šest milijardi, a početkom sledeće godine još tri i po milijarde dinara.
Prema njegovim rečima, to su ogromna sredstva koja decenijama nisu ulagana.
Povodom hapšenja novinarke Jedinstva kaže da se divi svemu što je izdržala i njenoj hrabrosti, ali izražava bojazan da ovo neće biti i poslednji takav slučaj sa kojim se novinari na KiM suočavaju.

Vučić je najavio da će se tokom septembra sastati sa velikim brojem zvaničnika iz sveta i da će, između ostalog, ići i u Vatikan.
"Idem i u Vatikan, da ih molim da ne priznaju Kosovo, mnogo toga da molim za našu zemlju", rekao je Vučić.
Vučić je, na pitanje novinara o diplomatskoj ofanzivi koju je ranije danas najavila premijerka Ana Brnabić, rekao da će se sastati sa 15, 20 državnika, a da će se obratiti i na Generalnoj skupštini UN, ukoliko se, kaže, nešto ne promeni.
U Srbiju će doći turski predsednik Tajip Erdogan kao i predsednik Češke Miloš Zeman, dok će predsednica vlade Ana Brnabić, između ostalog, ići i u zvaničnu posetu Nemačkoj, rekao je Vučić.
"Sve o tenku i oklopnom vozilu – čista laž"
Predsednik Srbije je rekao da je bio iznenađen "histeričnom kampanjom" povodom pojavljivanja "tenka" ispred stadiona "Rajko Mitić", ističući da je gotovo sve što je o tome objavljeno čista laž.
"Kažu, skupile se ubice da slave Vukovar. Tenk kome je cev zalivena, nema motor, nema bilo kakve veze sa Vukovarom, ni sa Hrvatskom, ili bilo kojim delom Srpske Krajine, ili bilo čime... Mogu da razumem da se to radi u delu hrvatske javnosti, ali u Srbiji – to ne mogu", rekao je Vučić.
Rekao je i da bi više voleo da je simbol Zvezde nešto drugo, li da o tome odlučuju navijči i oni su izabrali tenk.
Vučić je naveo primere i drugih evropskih klubova, kao što je CSKA koji ima tenk ispred stadiona, ili nemački klub Borusija Dortmund koji takođe ima tenk kao simbol, koji još podseća na prošla vremena.
Vučić je istakao i da je oklopno vozilo koje se vozi po gradu, a o kojem se takođe pisalo svašta, samo nadograđeni kamion od iverice, i pokazao njegovu sliku.
"To je to veliko oklopno vozilo koje je narušilo mir u našoj zemlji", rekao je ironično Vučić i pokazao fotografiju vozila.
Partizanu je poželeo sreću, kako bi Beograd bio jedan od gradova koji ima dva predstavnika u Ligi Evrope, jer je to važno za Srbiju. 
Vučić je izjavio i da moraju da budu uhapšeni napadači koji su u noći između utorka i srede izleteli na auto-put "Miloš Veliki" i palicama lupali vozila koja su uspeli da zaustave, povredivši pritom troje ljudi.
"Svi će biti pohapšeni. Kako to može da se spreči? Pa, svi će biti pohapšeni", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.
"Svi koji su tamo tukli ljude, sa palicama izlazili na auto-put, ta banda će da bude pohapšena", dodao je predsednik.
"Ne mešamo se u unutrašnje stvari drugih zemalja"
Vučić nije komentarisao to što je britanski premijer Boris Džonson pokrenuo suspenziju parlamenta, ističući da se ne meša u untrašnje stvari drugih zemalja.
"Poštujemo i Borisa Džonsona i Veliku Britaniju, to je demokratska zemlja", rekao je Vučić novinarima.
On je tim povodom primetio da bi, da je on raspustio parlament – "bombardovali Srbiju".
Na pitanje kako onda oni mogu da govore o stanju u našoj zemlji, Vučić je rekao da svako može da govori, ali da je naš posao da radimo dobre stvari za svoju zemlju, da je uređujemo, ne zbog Evropljana i za njih, već za sebe i svoju decu.
Komentarišući to što u Briselu kažu da ulazak Srbije u EU i pristupanje zajedničkom evropskom tržištu podrazumeva, kao i u slučaju svih drugih kandidata, i usklađivanje svih trgovinskih ugovora, pa i Ugovora o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom, Vučić je rekao – "kad preciziraju kada ulazimo u EU, dođite sa tim pitanjem kod mene".
Vučić je govorio o o odluci dela opozicije da bojkotuje prestojeće parlamentarne izbore i "čestitao" im na tome.  
"Imaćemo mi mnogo težu i ozbiljniju konkurenciju, koja može da nam uzme glasove. Ovi (aktuelna opozicija) su nesposobni, oni glasa ne mogu da uzmu. Oni imaju svojih 10 odsto, to je ograničeno i preko toga ne mogu", naveo je on.
Dodaje da će naprednjaci morati da brinu o onima koji mogu da im uzmu glasove i koji su za njih ozbiljniji i opasniji protivnici, aliu nije precizirao na koga misli.
"O tome ćemo u nedelju na sednici GO naše stranke", rekao je predsednik.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpska lista da učestvuje na izborima na Kosovu i Metohiji i da pobedi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2019

Srpska lista trebalo da učestvuje na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji i da na njima pobedi i bori se za srpske interese, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naglasio da će država i dalje da pomaže tamošnjim Srbima...Vučić je posle obilaska Hitne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.