Vučić: Ako se ne sviđam narodu neka izabere nekog drugog, ali ne na ulicama

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Dec.2018, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ako se ne sviđam narodu neka izabere nekog drugog, ali ne na ulicama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ako se ne sviđa narodu, onda neka na izborima izabere nekog drugog, ali ne na ulicama.

"Kada narod na izborima kaže da želi nekog drugog, izvolite, pa radite. A to da ja svoju politiku menjam pod pritiskom neću... Ako vam se ne sviđam, izaberite nekog drugog, ali na izborima", kazao je Vučić u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Trsteniku nakon otvaranja novog pogona fabrike "Amphenol Automotive Tećnology d.o.o."

On je kazao da opozicija na protestu neće videti nijednog jedinog policajca, ali da se narod pita samo na izborima i da ne postoji drugi vid demokratskgo izbora.

"Pod pritiskom neću nijednu odluku da donesem. Narod vrši pritisak na izborima a ne na ulicama", kazao je Vučić i dodao da nije njegov posao da se dodvorava nekome.

Srbija u teškoj situaciji zbog formiranja vojske Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada da u međunarodnoj zajednici razumeju da se Srbija nalazi u teškoj situaciji povodom najavljenog formiranja vojske Kosova, ali i dodao da je obaveza vlasti da štiti "svoj obraz i nacionalni ponos", a da ne ulazi u sukobe.

"Nadam se samo da neki drugi imaju dovoljno razuma i pameti da ne pomisle da je nekakvo rešenje oružjem pametno i dobro i da će im doneti neku prednost", rekao je Vučić u Trsteniku nakon otvaranja fabrike.

On nije želeo da komentariše izjavu britanskog ambasadora u Prištini da je suvereno pravo Kosova da formira vojsku i da je postizanje sveobuhvatnog sporazuma obavezno ostvariti u postojećim granicama.

"Ne znam šta na to da kažem... Iz neprava nikada ne može da se stvori pravo. O nepravdi da i ne govorim... Sve što radi Priština, a očigledno je da radi uz podršku Amerikanaca i Britanaca je protivpravno, ilegalno i u suprotnosti sa članom 9, tačkom B koja nedvosmisleno govori da je posao Kfora da razoruža sve albanske oružane formacije. Oni nemaju pravo ni po jednom međunarodnom aktu da formiraju vojsku. Ne govorim o njihovim aktima, jer me to ne zanima", rekao je on.

Vučić je rekao da bi svako eventualno formiranje vojske Kosova bilo ilegalno za Beograd.

Komentarišući pokrete jedinica Kfora po Kosovu, za koje je navedeno da predstavljaju deo vežbe, Vučić je rekao da je reč o demonstraciji sile koja nema nikakvog smisla jer međunarodno pravo ne krše Srbi nego Albanci.

On nije želeo da potvrdi informacije pojedinih medija da će sutra posetiti jedinice Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti sa Kosovom već je rekao da je njegovo suvereno pravo kao predsednika i komandanta vojske da posećuje bilo koje jedinice kada to želi, i da o tome nikoga ne obaveštava.

Uradićemo sve da pomognemo Srbima na Kosovu i sačuvamo mir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država uraditi sve da bi pomogla Srbima na Kosovu i sačuvala mir.

"Moramo da uradimo sve da sačuvamo mir, ali negazeći nacionalni ponos i dostojanstvo", kazao je Vučić novinarima u Trsteniku gde je bio povodom otvaranja jedne fabrike.

Po njegovim rečima, Kosovo je "posebna muka" za Srbiju, naročito od najave formiranja kosovske vojske.

Kazao je da "formiranje albanske vojske" nije zasnovano na pravu i Rezoluciji 1244 i da je jedina obaveza KFOR-a koji radi po mandatu UN, da raspusti tu vojsku.

"Oni to neće uraditi, oni će reći ;da se sve promenilo kada su proglaslili nezavisnost. To nas dovodi u tešku situaciju", kazao je Vučić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.