Vojvodina u nedelju bira 60 poslanika Skupštine Pokrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina u nedelju bira 60 poslanika Skupštine Pokrajine

NOVI SAD - U Vojvodini se u nedelju 25. maja održava drugi krug izbora za 60 poslanika Skupštine Pokrajine, koji se biraju po većinskom sistemu i na snazi je izborna tišina na teritoriji Vojvodine.

Drugi krug biće održan u svih 60 izbornih jedinica pošto u prvom krugu niko od kandidata nije dobio potrebnu većinu.

Najviše predstavnika u drugom krugu imaće koalicija "Za evropsku Vojvodinu DS - G17 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << plus - Boris Tadić", koju će predstavljati 51 kandidat za poslanika i Srpska radikalna stranka sa 39 kandidata.

Zanimljiva borba će biti u sedam izbornih jedinica u Novom Sadu, jer su u svima protivnici dve najveće stranke - DS i SRS.

Boje radikala braniće Igor Mirović, Zoran Milošević, Zoran Mašić, Đorđe Radaković, Zoran Vučević, Milorad Buha i Vučeta Tošković, a DS-a Slobodan Kačar, Dušan Elezović, Igor Pavličić, Borislav Novaković, Aleksandar Grmuša, Goran Paunović i Srboljub Bubnjević.

Mađarska koalicija ima 11 kandidata, koalicija "Zajedno za Vojvodinu - Nenad Čanak" dva kandidata, a po četiri koalicije DSS-Nova Srbija i SPS-PUPS.

Liberalno demokratska partija ima jednog kandidata, a različite grupe građana ukupno osam kandidata.

Na izborima za Skupštinu Vojvodine po proporcionalnom izbornom sistemu lista "Za evropsku Vojvodinu" osvojila je 23 mandata, SRS 20 mandata, Zajedno za Vojvodinu i Mađarska koalicija po pet mandata, DSS-NS četiri mandata, a lista SPS-PUPS tri poslanička mesta.

Od četvrtka u ponoć, do zatvaranja biračkih mesta, u nedelju u 20 časova, traje izborna tišina i ona se, kako navode u Republičkoj radiodifuznoj agenciji, odnosi na medije koji emituju program u Vojvodini, uključujući i medije sa nacionalnom pokrivenošću.

RRA nema nadleznost nad štampanim medijima, a Republička izborna komisija i Pokrajinska izborna komisija ranije su se oglasile da nemaju nadležnost za proglašavanje izborne tišine pred drugi krug pokrajinskih izbora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bira se 60 poslanika

Izvor: Večernje novosti, 24.Maj.2008

U Vojvodini se u nedelju održava drugi krug pokrajinskih izbora, na kojima će građani, po većinskom sistemu, izabrati preostalih 60 od 120 poslanika u pokrajinskoj skupštini. Duel koalicije "Za Evropsku Vojvodinu" i SRS

Nastavak na Večernje novosti...

Danas drugi krug izbora u Vojvodini

Izvor: Press, 25.Maj.2008, 10:37

U drugom krugu izbora za poslanike Skupštine Vojvodine po većinskom sistemu, koji će se održati danas, građani će odlučiti o preostalih 60 od ukupno 120 mesta u pokrajinskom parlamentu..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.