Vlasti zabranile Pućdemonu da se kandiduje, žele da ga ućutkaju

Izvor: B92, 29.Apr.2019, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vlasti zabranile Pućdemonu da se kandiduje, žele da ga ućutkaju"

Madrid -- Španske vlasti zabranile su nekadašnjem katalonskom predsedniku Karlesu Pućdemonu da se kandiduje na evropskim izborima 26. maja.

To je saopštila njegova partija Zajedno za Kataloniju.

Prema navodima te partije, koja je medijima dostavila odluku o zabrani, vlasti žele da "ućutkaju" Pućdemona kao i Tonija Komina i Klaru Ponsati, dvoje pristalica katalonske nezavisnosti koji se, kao i Pućdemon, nalaze u egzilu.

Španska izborna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komisija odbila je da komentariše.

Podneske protiv Pućdemonove kandidature predali su konzervativna Narodna partija i liberalni Sijudadanos.

Pućdemon je bio vodeća figura prilikom pokušaja katalonske secesije 2017. i nakon toga je napustio Španiju da bi izbegao sudsko gonjenje. Sada živi u Belgiji.

On se nalazio na čelu liste svoje partije za evropske izbore.

"Cilj je da se u srcu institucije koja predstavlja evropske građane čuje glas one Katalonije koja želi nezavisnu republiku", rekao je nedavno Pućdemon.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.