Vesić o vanrednim izborima: Ako postoje državni razlozi, idemo na izbore (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2019, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić o vanrednim izborima: Ako postoje državni razlozi, idemo na izbore (VIDEO)

Ne vidimo nijedan razlog da se ne ide na izbore, ali po zakonu izbore raspisuje predsednik Republike na obrazloženi predlog predsednika vlade, izjavio je večeras član Predsedništva SNS Goran Vesić i dodao da će predsednik Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Ana Brnabić oceniti da li postoje državni razlozi da se raspišu vanredni parlamentarni izbori.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
SNS je stranka koja je državotvorna i koja je uvek stavljala drzavne interese ispred stranačkih, rekao je Vesić gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS-u.

- Ako pitate nas iz rukovodstva SNS-a, naš odgovor je da mi stojimo odlično prema istraživanjima. Naša stranka ima zaista maksimalnu podršku, istorijsku kad je u pitanju podrška građana i to nisu samo rezultati istraživanja javnog mnjenja, to su pokazali i rezultati izbora - rekao je Vesić.

Podsetio je da su u decembru prošle godine održani izbori u Lučanima, Kladovu, Doljevcu i Kuli i da je SNS na njima odnela ubedljivu pobedu.

Vesić je istakao da su izbori najbolji način da se proveri da li vlast ima legitimitet i dodao da se vlast dobija i menja na izborima, a ne na ulici.

On je istakao da izborni uslovi nisu menjani od 2012. godine.

- Oni su onakvi kakve nam ih je ostavio bivši predsednik (Boris Tadić) - dodao je Vesić.

Tadić je rekao da je u njegovo vreme bilo bolje, na šta je Vesić pokazao grafikon na kome se vidi da nezaposlenost sada pada, odnosno da zaposlenost raste.

U emisiji "Upitnik" gostovao je i visoki funkcioner SPS Aleksandar Antić koji je rekao da se svakodnevno vrše konsultacije o izborima, da odluka još nije doneta, ali da je uveren da će predsednik Vučić doneti odluku koja je u skladu sa državnim interesima.

On je naveo da ne razume priču opozicije o bojkotu izbora jer se, dodao je, vlast jedino može osvojiti na izborima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vesić: Za izbore odlučujući državni razlog

Izvor: Večernje novosti, 23.Jan.2019

Ne vidimo nijedan razlog da se ne ide na izbore, ali po zakonu izbore raspisuje predsednik Republike na obrazloženi predlog predsednika vlade, izjavio je večeras član Predsedništva SNS Goran Vesić Ne vidimo nijedan razlog da se ne ide na izbore, ali po zakonu izbore raspisuje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.