Verovatni pobednik izbora u Iraku je šiitski sveštenik el Sadr (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2018, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verovatni pobednik izbora u Iraku je šiitski sveštenik el Sadr (FOTO)

Četvrti izbori od brutalnog svrgavanja Sadama Huseina

Na osnovu 91 odsto prebrojanih glasova, alijansa šiitskog sveštenika Moktada el Sadra verovatni je pobednik parlamentarne izbore u Iraku.

Kako je večeras saopštila iračka izborna komisija, do sada su prebrojani glasovi u 16 od 18 iračkih provincija, prenosi Rojters.

Ostalo je da se prebroje glasovi u provincijama Dohuk i Kirkuk.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
U subotu su održani parlamentarni izbori u Iraku, prvi nakon što je Irak proglasio pobedu nad takozvanom Islmskom državom i četvrti od 2003. godine kada su međunrodne snage predvođene SAD svrgle sa vlasti Sadama Huseina.

Još od pada režima Sadama Huseina, pre 15 godina, tri etničke zajednice - većinski šiiti, suniti i Kurdi sukobljavaju se oko načina funkcionisanja države.

The Latest: Iraq prime minister wins vote in Mosul province https://t.co/kxqptYrVGa

— Christian News 360° (@ChristianNew360) 14. мај 2018.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete čitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.