VLADA CRNE GORE OROČENA NA 200 DANA: Oglasio se Mandić i otkrio kada će se održati novi izbori

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 22:40

VLADA CRNE GORE OROČENA NA 200 DANA: Oglasio se Mandić i otkrio kada će se održati novi izbori

Mandić navodi da če nova Vlada uskoro biti konstituisana i da će imati 12 ministarstava

Mandatar Zdravko Krivokapić je na današnjem sastanku sa liderima pobedničkih koalicija u Crnoj Gori ponudio da ekspertska vlada koju će predvoditi traje od 200 dana do najviše godinu, saopštio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Mandić je poručio da danas predstavnici nove većine u parlamentu i mandatar nisu mogli da se sastani zbog obaveze prema mitropolitu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Amfilohiju, ali je dodao da rešenje nije onako kako su u njegovoj stranci zamišljali.

- Ponosan sam što smo uspeli da nađemo neko rešenje koje će omogućiti da Crna Gora dobije Vladu. To rešenje nije onako kako smo zamišljali mi iz DF-a, ali je važno da građani znaju da će uskoro biti konstituisana Vlada

Dodao je da će vlada uskoro biti konstituisana i da će imati 12 ministarstava, a da će ministri biti nestranačke ličnosti. Kazao je i da će vlada biti reformska, kao i da je mandatar predložio da traje 200 dana, ili najviše godinu, a treba da pripremi prve fer i slobodne izbore.

Onda se ide na nove parlamentarne izbore, jer ćemo imati ambijent u kojem će svakako svi moći slobodno da se izjasne, kazao je Mandić.

 - Mandatar će narednih dana upoznati stranke sa svojim predlogom o kojem će se izjasniti stranke - navodi se u zajedničkom saopštenju učesnika sastanka,

Da podsetimo na današnjem sastanku mandatara za sastav nove crnogorske vlade Zdravka Krivokapića dogovoren je koncept ekspertske vlade.

Sastanak mandatara Crne Gore Zdravka Krivokapića sa predstavnicima koalicija o formiranju nove vlade počeo je minutom ćutanja zbog smrti mitropolita Amfilohija.

Sastanku su prisustvovali Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Vladimir Joković, Miodrag Lekić, Dritan Abazović i Momo Koprivica.

Tema sastanak bila je konačno formiranje nove vlade.

Razgovori su se vodili iza zatvorenih vrata.

Inače, podele resora i personalna rešenja na čelu budućih ministarstava Vlade Crne Gore tačka je sporenja nove većine sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.