Uzbekistanci danas biraju novi parlament, izbori bez prave opozicije

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Dec.2019, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzbekistanci danas biraju novi parlament, izbori bez prave opozicije

Uzbekistanci danas biraju novi parlament na izborima na kojima nema prave opozicije.

Ovo su prvi parlamentarni izbori od smrti dugogodišnjeg vođe Ismaila Karimova pre tri godine.

Na konferenciji za novinare na dan izbora, šef izborne komisije Mirzo-Ulugbek Abdusalomov je rekao da bi nove političke snage trebalo da formiraju i registruju političke stranke.

"Verujemo da bi u našoj zemlji trebalo da se oforme opozicione stranke, jer je teško >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << podstaći pluralizam u društvu bez opozicije", rekao je.

Svih pet stranaka na izborima bili su Karimovi lojalisti i podržavaju njegovog naslednika.Otkad je postao predsednik 2016. godine, Šavkat Mirzioiev je sproveo reforme uključujući ublažavanje cenzure za internet stranice sa kritičkim sadržajem i oslobađanje nekih političkih zatvorenika.

Međutim, organizacije za ljudska prava kažu da se hiljade ljudi u Uzbekistanu nalazi u zatvoru zbog lažnih optužbi i da postoji problem sa prinudnim radom.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Uzbekistanci danas biraju novi parlament, nema prave opozicije

Izvor: Danas, 22.Dec.2019

Uzbekistanci danas biraju novi parlament na izborima na kojima nema prave opozicije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.