Ujedinjena DS: Ispunjenje naših uslova, pa pomeranje izbora

Izvor: RTS, 20.Sep.2019, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ujedinjena DS: Ispunjenje naših uslova, pa pomeranje izbora

Ujedinjena DS saopštila je da, iako bude učestvovala u razgovorima vlasti i opozicije u kojima bi posredničku ulogu preuzeli predstavnici EP, neće odustati od zahteva da se poštuje rok od minimum devet meseci, od eventualnog prihvatanja zahteva opozicije do održavanja izbora.
To znači da je jedini način da učestvuju na predstojećim izborima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osim usvajanja njihovih zahteva, pomeranje roka za održavanje izbora na zakonom predviđen način, objašnjeno je u saopštenju Predsedništva Ujedinjene DS.
To je, dodaju, u skladu sa odlukom koju su oni doneli na sednici Glavnog odbora, po kojoj je, podsećaju, bojkot izbora na proleće definitivan, jer je do njihovog održavanja nemoguće,kako kažu, ispuniti njihove rokove.
Ponavljaju stav da je to što je EU prihvatila posredničku ulogu dobro, ali navode da je inicijativa došla prekasno za izbore na proleće.
Dodaju da će definitivnu odluku o učešću u dijalogu doneti kada, kako kažu, bude jasnije šta tačno dijalog opozicije i vlasti uz posredovanje EU podrazumeva i nakon razgovora sa ostatkom opozicije, kako bi i po tom pitanju nastupili sa jedinstvenim stavom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.