Ugljanin izlazi na izbore, Paunović se premišlja

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2020, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin izlazi na izbore, Paunović se premišlja

Dok se povećava broj učesnika na predstojećim izborima, u taboru DS i dalje polemika oko strategije. Napadi na gradonačelnika Paraćina iako nije odlučio o učešću u kampanji.

Odluku gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića (ZzS) da učestvuje na lokalnim izborima i mogućnost da isto učini prvi čovek Paraćina Saša Paunović iz DS, potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović nazvao je "sitnim kalkulacijama".

On je rekao da nema mesta ovakvim potezima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve dok se ne obezbede uslovi za promenu republičke vlasti i građanima obezbede sloboda i mogućnost izbora.

- Stav Narodne stranke i SzS je da je u interesu građana Šapca i Paraćina da bojkot uspe i da u roku od godinu dana posle predstojećih izbora budu raspisani novi vanredni izbori pod boljim uslovima - rekao je Jovanović.

S druge strane, gradonačelnik Paraćina istakao je da još nije odlučio da li će izaći na lokalne izbore:

- Poslali smo zahtev organima DS koji o tome treba da odlučuju, pa ako se neka odluka donese, onda ćemo u odnosu na to da odlučujemo - naveo je.

Iako je donedavno tvrdio da će Stranka demokratske akcije bojkotovati izbore ukoliko "Sandžak ne postane izborna jedinica", Sulejman Ugljanin je juče promenio ploču i najavio da SDA ide u izbornu trku.

- Predsedništvo SDA ipak je odlučilo da ostalim partijama, a ne ispostavama Aleksandra Vučića u Sandžaku, predloži strateško partnerstvo pre, tokom i posle predstojećih izbora - rekao je Ugljanin, i najavio da bi mogli da sarađuju sa LDP Čedomira Jovanovića i LSV Nenada Čanka.

Ugljanin je naveo da potencijalnim partnerima nudi predlog saradnje na platformi o "specijalnom statusu Sandžaka".

ČOMIĆEVA U NOVOM TIMU?

Organizacija "Srbija 21" danas bi trebalo da saopšti odluku o izlasku na izbore. Ovu organizaciju, osnovanu pre nekoliko meseci, mnogi su videli kao "utočište" pojedinih funkcionera DS, ali i drugih opozicionih stranaka koje su donele odluku o bojkotu.

Na listi bi, kako se spekuluše, mogli da se nađu funkcioneri SDS Marko Đurišić i Nenad Konstantinović, poslanica DS Gordana Čomić i jedan od osnivača "Srbije 21" Bojan Đurić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.