U Hrvatskoj u nedelju lokalni izbori, granica otvorena za sve sa pravom glasa

Izvor: Beta, 14.Maj.2021, 17:08

U Hrvatskoj u nedelju lokalni izbori, granica otvorena za sve sa pravom glasa

U Hrvatskoj će u nedelju biti održani lokalni izbori, na kojima najviše pažnje izaziva glasanje za gradonačelnike Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka.Državna granica će biti otvorena za sve sa pravom glasa, uprkos pandemiji korona virusa.Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je danas u Zagrebu da će na dan izbora u zemlju bez ograničenja moći da udju svi državljani Hrvatske s pravom glasa bez obzira na to iz koje države dolaze.On je naveo da je ostvarivanje biračkog prava neodložan razlog, iako nije posebno naveden u pravilima o prelasku granice. Državljani s pravom glasa moći će da udju u Hrvatsku bez PCR testa, ali će u roku od 12 sati morati i da je napuste."Ne radi se o nečem što je novo. Sve vreme postoji ta mogućnost da se na teritoriju Hrvatske udje i da se ona napusti u roku od 12 sati ako postoje neodložni razlozi. Mi smatramo da je ostvarivanje biračkog prava neodložan razlog", rekao je Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilne zaštite.Na pitanje novinara čemu služe mere ako se ne poštuju kad su izbori, Božinović je odgovorio da se pretpostavlja da će u nedelju u Hrvatsku ući manje ljudi nego kada počne turistička sezona.Komentarišući najave organizovanog ...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Hrvatskoj u nedelju lokalni izbori, granica otvorena za sve sa pravom glasa

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Maj.2021

U Hrvatskoj će u nedelju biti održani lokalni izbori, na kojima najviše pažnje izaziva glasanje za gradonačelnike Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.