U Hrvatskoj izborna tišina uoči biranja predsednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2019, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatskoj izborna tišina uoči biranja predsednika

Subota i nedelja su dani izborne tišine uoči nedeljnih predsedničkih izbora u Hrvatskoj, na kojima će tri miliona i 855.000 birača odlučivati ko će od 11 kandidata idućih pet godina biti na čelu te države.

Izborna tišina je počela jutros i trajaće do nedelje, do 19 sati, odnosno do zatvaranja birališta.

Rekordni broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << promatrača, njih više od 24.000, pratiće rad izbornih tela na nedeljnim izborima za predsednika Republike Hrvatske.

U prvom krugu predsedničkih izbora kandidati su: aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović, kandidat najuticajnije opozicione SDP, Zoran Milanović, nezavisni kandidat, Miroslav Škoro, Neđeljko Babić (HŠČKŠ), Anto Đapić (DESNO), nezavisni Dario Juričan i Mislav Kolakušić, kandidat HSLS-a Dean Kovač, nezavisna Dalija Orešković, Katarina Peović (RF) i Ivan Pernar (SIP).

Analitičari ocenjuju da je reč o najneizvesnijim predsedničkim izborima i da bi u drugi krug, koji će biti održan 5. januara, moglo ući čak tri kandidata.

Prema nekima, izvesnije je da će se drugom krugu naći Grabar Kitarović i Zoran Milanović, dok minimalne šanse daju mogućnosti da se u drugom krugu nađu Grabar Kitarović i Škoro.

Birališta će biti otvorena u nedelju u 7, a zatvorena u 19 sati, dok se prvi preliminarni rezultati se očekuju iste večeri oko 20 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počela izborna šutnja u Hrvatskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2019

ZAGREB - U ponoć je počela izborna tišina uoči predsjedničkih izbora u Hrvatskoj na kojima će 3.855.000 birača odlučivati ko će od 11 kandidata idućih pet godina biti na čelu države.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.