Tras: Džonson lično snosio troškove renoviranja stana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2021, 14:35

Tras: Džonson lično snosio troškove renoviranja stana

Britanski premijer Boris Džonson lično je snosio troškove renoviranja svog stana u Dauning Stritu, izjavila je britanska ministarka trgovine Liz Tras, pokušavajući da negira tvrdnje bivšeg Džonsonovog savetnika Dominika Kamingsa da je premijer planirao da renoviranje tajno plate donatori.

"Ono što ja znam jeste da je premijer lično platio troškove renoviranja stana i to je ono što ljudi u Britaniji želi da znaju", rekla je Trasova za BBC, preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Kamings, koji je bio Džonsonov glavni savetnik u kampanji za Bregzit i pomogao mu da pobedi na izborima 2019. godine, rekao je u petak da je Džonson želeo da donatori tajno plate renoviranje, rekavši premijeru da su njegovi planovi neetički, glupi, moguće ilegalni.

Džonsonova kancelarija je saopštila da je vlada sledila pravila o renoviranju.

Opoziciona Laburistička stranka, međutim, poziva na pokretanje istrage o tome kako je Džonson finansirao renoviranje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.