Trajković: Zabrana glasanja sa srpskim dokumentima interni dogovor Prištine i međunarodne zajednice

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2019, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajković: Zabrana glasanja sa srpskim dokumentima interni dogovor Prištine i međunarodne zajednice

Član Predsedništva Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković ocenio je danas da aktuelna vlast u Prištini "nije mogla niti smela sama da donese odluku" po kojoj je glasanje na vanrednim parlamentranim izborima 6. oktobra moguće samo sa kosovskim dokumentima, i dodao da je "to uputstvo najverovatnije poteklo od nekih iz međunarodnih krugova".

On je za portal Kosovo Online ocenio da je u pitanju "interni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dogovor zvaničnika Prištine i međunarodne zajednice".

"Kada je Albancima odgovaralo da po svaku cenu uvuku Srbe u institucije sistema na Kosovu, pogotovu kada je trebalo inkorporirati sever Kosova u kosovski sistem, tada je data saglasnost da se može glasati sa srpskim dokumentima. Očigledno je da im je tada takva odlika bila potrebna jer je opšte poznata stvar da je nekada srpski građanin mogao da glasa čak i uz zdravstvenu knjižicu kao dokument. Sada kada su Srbi integrisani, sve ovo im nije potrebno i ovakve odluke mogu da ukidaju", ocenio je Trajković.

Komentarišući odluku predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa da smeni savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, Trajković je ocenio da Bolton "nije smenjen zbog Kosova, već iz nekih drugih razloga".

"Iako je zastupao stav o podeli Kosova, bio je važan za srpsku politiku jer je svojim izjavama iz temelja definisao neke stvari i samu američku politiku prema Kosovu doveo u pitanje. Mislim da je mnogo izgubljeno što nije tu", naveo je Trajković i izrazio uverenje da novi savetnik predsednika SAD neće biti "van političke platforme koja se tiče Kosova".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Priština nije mogla niti smela sama da donese odluku"

Izvor: B92, 11.Sep.2019

Kosovska Mitrovica -- Vlast u Prištini donela je odluku da će se na glasanje 6. oktobra moći samo sa kosovskim dokumentima...Na ovu odluku reagovao je član Predsedništva Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković...Trajković je ocenio da aktuelna vlast u Prištini "nije mogla niti smela sama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.