Trajković: Izlazimo na izbore da osvojimo neko poslaničko mesto

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2019, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajković: Izlazimo na izbore da osvojimo neko poslaničko mesto

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je danas da koalicija srpskih stranaka "Sloboda" računa na to da osvoji "neko poslaničko mesto" u kosovskom parlamentu na izborima zakazanim za 6. oktobar.

Ona je za portal "Kosovo onlajn" ocenila da "izlazak Gi SDP koji je osnovao Oliver Ivanović na izbore zajedno sa Srpskom listom umnogome menja političku scenu zato što je zloupotrebljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ime Olivera Ivanovića".

Podsetila je da ona izlazi na izbore zajedno sa dve stranke i nekoliko građanskih inicijativa, i da se zovu "Sloboda" jer to "simboliše potrebu za slobodom, ili oslobađanjem od svega onoga što je realnost u kojoj žive Srbi" na Kosovu.

"Normalno da je cilj izlaska na izbore da osvojimo neko poslaničko mesto. Prosto zato da bi i Srbi mogli da dobiju priliku i šansu da progovore, a i opoziciono u odnosu na Srpsku listu kada su u pitanju neki srpski interesi, a takođe i u odnosu na ono što se do sada prećutkivalo, a to je sve ono sa čime se ne slažemo u smislu rukovodstva iz Beograda".

Trajković je govoreći o izlasku SDP na Srpskoj listi dodala "joj je žao zbog toga jer se time ne postiže jedinstvo Srba.

"Suštinski mislim da je glavni cilj bio zatvoriti prostorije iz kojih je (Oliver Ivanović) radio i bavio se politikom, zatvoriti kuću iz koje je otišao na poslednji put, gde smo se okupljali i gde nam je bilo polazište nečega što je bilo političko promovisanje neslaganja sa Srpskom listom i njenim funkcionisanjem na prostoru Kosova i Metohije" kazala je Trajković.

Dodala je i da joj je žao što je sve to "na taj način zloupotrebljeno", a i "s obzirom i na to što je potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, koji je osumnjičen za učestvovanje u ubistvu Ivanovića".

Kako je rekla, Srpska lista je bila protivnik Ivanovića.

Navela je da je ulica kojoj je dato ime ubijenog predsednika Inicijative, pretrpana smećem, iako je gradonačelnik Goran Rakić obećao njeno dovođenje u red.

Trajković je rekla da će se albanska politička scena u Prištini promeniti, te naglasila da im je prioritet borba protiv korupcije koja rasteruje stanovništvo s Kosova - sve više Albanaca odriče se i državljanstva i života na tom prostoru i traži način da pobegne.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.