Timermans ostao jedini kandidat evrosocijalista za EP

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Nov.2018, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Timermans ostao jedini kandidat evrosocijalista za EP

Holanđanin Frans Timermans ostao je jedini kandidat za lidera evropskih socijalista na izborima za Evropski parlament na proleće 2019. godine, pošto se iz trke povukao potpredsednik EK, slovački socijaldemokrata Maroš Šefčovič.

Ševčovič je u pismu predsedniku Stranke evropskih socijalista (PES) Sergeju Staniševu, poručio da "podržava Fransa Timermansa kao zajedničkog kandidata PES za evropske izbore 2019. godine", prenela je agencija Hina.

Evropski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << socijalisti, druga po snazi politička grupacija u EP, imaće svoj izborni kongres 7. i 8. decembra u Lisabonu, na kojem će biti potvrđena kandidatura Timermansa.

KOLINDA NIJE NI ZA KUČKU: Novi ispad Kitarovićke zapalio društvene mreže! (VIDEO)

Evropske narodne partije izabraće svog vodećeg kandidata u četvrtak na kongresu u Helsinkiju između Nemca Manfreda Vebera i Finca Aleksandra Stuba.

Pratite nas i na našem Instagram nalogu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.