Tajvan ponovo izabrao predsednicu Cai Ing Ven

Izvor: RTS, 11.Jan.2020, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajvan ponovo izabrao predsednicu Cai Ing Ven

Tajvanska predsednica Cai Ing Ven osvojila je drugi mandat, što se ocenjuje kao podrška glasača njenom oštrom stavu prema Kini.
Cai je pobedila dva izazivača na današnjim izborima - nacionalističkog kandidata Han Kvo Jua i Džejmsa Sunga iz Narodne prve stranke.

Rezultati Centralne izborne komisije pokazali su da je Cai sa pet odsto glasova vodila ispred najbližeg izazivača >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<  Han Kvo Jua iz Nacionalističke partije koji je imao 38 odsto, prenosi AP.
Kina i Tajvan razdvojili su se tokom građanskog rata 1949, ali Peking i dalje tvrdi suverenitet nad ostrvom i povremeno preti da će upotrebiti silu da preuzme kontrolu ako bude potrebno.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZAVRŠENI SUDBONOSNI IZBORI! Tajvanci su izabrali - nastavlja se OŠTRA SEPARATISTIČKA POLITIKA prema Kini

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2020

Cai je pobedila dva izazivača na današnjim izborima - nacionalističkog kandidata Han Kvo-jua i Džejmsa Sunga iz Narodne prve stranke...Tajvanska predsednica Cai Ing-ven osvojila je drugi mandat, što se ocenjuje kao podrška glasača njenom oštrom stavu prema Kini...Rezultati Centralne izborne komisije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.