Izvor: Blic, 15.Dec.2017, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: DS će imati svog kandidata za beograske izbore; Jovanović: Nećemo podržati kandidaturu Đilasa

Demokratska stranka će imati svog kandidata na predstojećim izborima, rekao je danas lider DS Dragan Šutanovac i dodao da ne postoji verovatnoća da će DS podržati nekog drugog kandidata.

Šutanovac je time odgovorio i na pitanje da li će DS podržati Dragana Đilasa kao kandidata za gradonačelnika Beograda.

- DS je donela odluku za beogradske izbore i smatramo da je jedino svrsishodno da napravimo socijaldemokratsku grupaciju stranaka koja će nastupati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na predstojećim izborima - rekao je Šutanovac novinarima u Beogradu.

On je dodao da je ta stranka odlučila da ima svog kandidata, a da razgovaraju sa svim strankama za koje smatraju da su u tom bloku.

- Za nas su beogradski izbori prvi korak u menjanju lošeg režima i smatramo da bi bilo dobro da napravimo koaliciju ukoliko bude volje, koja će nastupati kasnije i na republičkim izborima - pojasnio je on.

Jovanović: Nećemo podržatiĐilasa, nismo istomišljenici

Liberalno demokratska partija (LDP) neće podržati kandidaturu Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda i na te izbore će izaći sa svojim planom i programom koji će ponuditi građanima, rekao je danas lider te partije Čedomir Jovanović, te dodao da se protivi raspisivanju eventualnih vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji.

Jovanović je na konferenciji za novinare rekao da svako ima pravo da se kandiduje, da je Đilas političar sa iskustvom, ali da ni ranije, a ni sada njih dvojica nisu istomišljenici u tolikoj meri da bi Đilasu dao podršku.

Kako je rekao, program Đilasa, Saše Jankovća i Vuka Jeremića nije ono sa čim može da se složi, jer je, kaže, to samo konfrontacija sa Vučićem i njegovom strankom, a LDP, poručio je, želi suštinske premene načina vođenja grada, javnih preduzeća...

Jovanović kaže i da Đilasa, Jankovića i Jeremića veže samo "lična frustracija Vučićem", a svaki od njih je, kako kaže, "pokušao na svoj način da bude partner Vučiću".

Lider LDP kaže i da se protivi vanrednim parlamentarnim izborima i pita šta bi bila tema tih izbora, jer je uveren da je nerazumljivo da se to radi samo zbog međusobnih ličnih odnosa stranaka.

To bi, primećuje, bilo razumljivo da, na primer, vlada promeni politiku za koju je dobila podršku građana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.