Stefanović: Zašto beže od izbora?; Vulin: Vučić odlučuje

Izvor: B92, 10.Dec.2018, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Zašto beže od izbora?; Vulin: Vučić odlučuje

Posle komentara opozicionih lidera na navode da “Aleksandar Vučić razmišlja o izborima“, oglasio se i funkcioner SNS i potpredsednik vlade Nebojša Stefanović.

On je istakao da je “zanimljivo kakav se strah pojavio kod opozicije na samo pominjanje izbora”.

“Nema preuzimanja vlasti na ulici i prebijanjem žena. Samo voljom naroda. Ako već pitanje njihove pobede zavisi samo od dana kad će biti zakazani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbori, zašto sada beže od tih izbora koliko ih noge nose?!”, napisao je Stefanović na Tviteru.

Prethodno je i ministar vojni Aleksandar Vulin istakao da će o izborima odlučiti “onaj kome Srbija najviše veruje, a to je Aleksandar Vučić”.

“Ja ću poštovati svaku njegovu odluku. Ako hoćete da se oduprete ovim sinhronizovanim napadima na Srbiju onda morate da imate snažnu podršku nacije, a ta podrška se dobija na izborima”, naveo je Vulin.

"Ukoliko će to sprečiti da se kojekakvi scenariji nasilja 'naranžastih revolucija' Ukrajine, Francuske, Makedonije dogode i u našoj zemlji, bolje da sve to izbegnemo i da odmah pitamo naciju šta misli i u kom pravcu treba da idemo. Previše je napada u kratkom vremenu na Srbiju da bi to bilo slučajno i da bi to bilo bez posledica. Izbori su način da izbegnemo posledice", ocenio je Vulin.

On je kazao da "kada imate sinhronizovane napade na Srbiju sa više strana, kada imate jednog Haradinaja koji kaže da će na prvom mestu srušiti Vladu Republike Srbije, kada imate najave stvaranja balkanskih paktova protiv Srbije, kada imate neodgovorne predstavnike opozicije koji umesto da se ujedinimo svi oko Kosmeta, oko odbrane naših nacionalnih interesa, mi izlazimo na ulice i tražimo razlog za sukob, kada vidite kako se stvaraju scenariji 'narandžastih revolucija', 'žutih prsluka', kada vidite da se traži povod i opravdanje da bi se reklo za Srbiju da je diktatorska a ne demokratska zemlja, onda je bolje sve to preduprediti, sve to sprečiti i izaći na izbore".

Vulin je izjavio da je najbolji odgovor protiv priča o diktaturi da se izađe na izbore.

"Najbolji odgovor u priči da je zemlja u mraku i da vladaju ljudi koje narod ne želi je da izađete na izbore pa da Srbija sama kaže za koju je politiku", kazao je Vulin.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.