Stavili su do znanja da je Crna Gora njihova zemlja

Izvor: B92, 05.Mar.2019, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stavili su do znanja da je Crna Gora njihova zemlja"

Podgorica -- Na lokalnim izborima u Tuzima poražen je DPS Mila Đukanovića, ali i njegova politika navodnog građanskog koncepta, saopštio je poslanik UCG Goran Danilović.

On smatra da je brutalna decentralizacija Crne Gore sprovedena po partijskim ključevima, umesto da se sprovede po evropskim standardima, pravilima i pravu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"DPS na kraju bespomoćno gleda kako njeni tradicionalni partneri uzimaju sami ono što im je ona dugo nudila i obećavala. Tako je vladajući koncept utvrđivanja građanske Crne Gore sa manjinskim, nacionalističkim strankama doživio krah. Naravno, drugačije se nije moglo ni očekivati", veruje poslanik Ujedinjene Crne Gore Danilović.

Licemerno je, kako kaže, sablažnjavati se nad usklicima i koreografiji pobednika u Tuzima.

"Da su pobednici hteli koreografiju, pesme i prepeve DPS-a bili bi sa njima u istoj koloni. Momci sa Aerodroma koji su dočekali svog prijatelja iz dijaspore 'naoružanog' ukrštenim šakama i prstastim orlom iz 'zemlje orlova' stavili su do znanja DPS-u da je ovo i njihova zemlja. Nije mi jasno šta tu DPS-u nije jasno", zapitao je Danilović.

Orlovi, kazao je, ne znaju za granice, ali političari i državnici bi morali znati.

Nadam se samo da skandiranje UČK neće biti izjednačeno sa skandiranjem Srbiji ili Albaniji.

"Meni i nama iz UCG je mnogo smetalo kada je odekivalo UČK, ali DPS-u ne bi sjelo. Zašto da se ne skandira kada su komadanti UČK poštovani i počasni građani DPS Crne Gore", zaključio Danilović, preneo je portal RTCG.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.