Srpska lista predala spisak kandidata za izbore

Izvor: RTS, 06.Sep.2019, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista predala spisak kandidata za izbore

Listu kandidata za predstojeće izbore na Kosovu i Metohiji Srpska lista predala je Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini.
Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da će Srpska lista imati snažnu podršku predsednika Aleksandra Vučića, uz, kako je rekao, "istovremene napade ne političkih partija, već pojedinih Srba kojima je lični interes iznad nacionalnog i kojima očigledno država Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije otadžbina".

"I na ovim izborima Srpska lista će imati najbolje kandidate na svojoj listi, kandidate koji će se u Skupštini a ne na ulici boriti za veća prava i za bolji život i za interese srpske zajednice, i ne samo Srba već i Goranaca, Roma, Aškalija i svih onih drugih kojima je bolji život u interesu", rekao je Rakić.
Pozvao je sve ostale srpske stranke da se priključe Srpskoj listi i rekao da je ubeđen da će Srpska lista osvojiti svih 10 zagarantovanih mesta koliko u skupštini pripada Srbima.
Predaji liste Centralnoj izbornoj komisiji prisustvovala je većina kandidata.
Na listi su predstavnici Srba iz gotovo svih sredina na Kosovu i Metohiji. Od 17 kandidata šest je žena.
Na listi su Igor Simić, Zoran Mijsilović, Miljana Nikolić, Slavko Simić, Ivan Todosijević, Jasmina Dedić, Miloš Perović, Ljubinko Karadžić, Verica Žćeranić, Branislav Nikolić, Milan Kostić, Vinka Radosavljević, Milan Joksimović, Ksenija Božović, Boža Stojanović, Mirjana Nikolić i Svetislav Jokić.
Ranije je saopšteno da su Centralnoj izbornoj komisiji prijavu podnele dve srpske partije - Progresivna demokratska stranka i Nova partija Kosova, u okviru koalicije "Sloboda".
U ponoć istoče rok za prijavu, a očekuje se i prijava Samostalne liberalne stranke.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpska lista predala listu kandidata za izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2019

Srpska lista predala je danas Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini listu kandidata za vanredne parlamentarne izbore na tzv. Kosovu, a predsednik te stranke, Goran Rakić je istakao da je to učinjeno nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem..."Nakon konsultacija sa našim predsednikom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.