Izvor: RTS, 29.Nov.2020, 21:42

Rakić proglasio Radojevića pobednikom u Mitrovici, u Podujevu pobedio kandidat Samoopredeljenja

Centralna izborna komisija saopštila je da je kandidat Srpske liste Milan Radojević, na vanrednim izborima za predsednika opštine severna Kosovska Mitrovica, osvojio 89,86 odsto glasova izašlih birača.
U severnom delu Kosovske Mitrovice i Podujevu građani su glasali na vanrednim izborima za predsednika opštine.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da je na osnovu obrađenih glasova sa 98 odsto biračkih mesta, kandidat >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << te liste Milan Radojević osvojio 7.884 glasa, odnosno skoro 97 odsto glasova izašlih birača.
Prema podacima Centralne izborne komisije, Milan Radojević je osvojio 89,86 odsto glasova izašlih birača.
Vanredni izbori za opštinskog predsednika održani su i u Podujevu.
U uporištu Demokratskog saveza Kosova pobedio je kandidat pokreta Samoopredeljenje Špejtim Bulići. Osvojio je, prema podacima, Centralne izborne komisije preko 50 odsto glasova.
Izbori u severnom delu Mitrovice i Podujevu održani su pošto su prethodni predsednici Goran Rakić i Agim Veljiu podneli ostavke i preuzeli dužnosti u kosovskoj vladi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbori u Severnoj Mitrovici: Kandidat Srpske liste ubedljivo vodi

Izvor: Danas, 29.Nov.2020

BBCMilan Radojević vodi na izborima za gradonačelnika Severne Mitrovice Dosadašnji zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević osvojio je 89,86 odsto glasova na vanrednim izborima za gradonačelnika Severne Mitrovice, pokazuju preliminarni rezultati Centralne izborne komisije (CIK)....

Nastavak na Danas...

Da li je pobeda Samoopredeljenja u Podujevu prva kazna za rušenje vlade Aljbina Kurtija

Izvor: RTS, 30.Nov.2020, 14:04

Vanredni izbori za opštinske predsednike u severnom delu Kosovske Mitrovice i Podujevu uspešno su organizovani uprkos epidemiji koronavirusa, ali više od samog tehničkog održavanja u vanrednim okolnostima, pre svega u Podujevu, nagovestili su početak promene na albanskoj političkoj sceni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.