Srbija ne šalje poslanike u EP, ali više stotina hiljada njenih građana ima pravo da glasa

Izvor: EurActiv Srbija, 22.Maj.2019, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ne šalje poslanike u EP, ali više stotina hiljada njenih građana ima pravo da glasa

Na predstojećim izborima za novi saziv Evropskog parlamenta pravo glasa moglo bi da ima više stotina hiljada gradjana Srbije koji pored srpskog imaju i državljanstvo neke od zemalja članica EU, ali sudeći po dosadašnjoj praksi, to pravo iskoristiće mali procenat potencijalnih birača.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Srbi sa državljanstvom zemalja EU mogu da glasaju za Evropski parlament

Izvor: Danas, 22.Maj.2019

Na predstojećim izborima za novi saziv Evropskog parlamenta pravo glasa moglo bi da ima više stotina hiljada građana Srbije koji pored srpskog imaju i državljanstvo neke od zemalja članica EU, ali sudeći po dosadašnjoj praksi, to pravo iskoristiće mali procenat potencijalnih birača. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.