Srbija 21 odlučila da ide na parlamentarne izbore

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija 21" odlučila da ide na parlamentarne izbore

Organizacija "Srbija 21" odlučila je da učestvuje na parlamentarnim izborima na proleće.

Kako se navodi, od formiranja "Srbije 21" pre nekoliko meseci bilo je nagoveštaja da bi ta organizacija mogla da izađe na izbore, dodajući da je pre nedelju dana doneta odluka da "Srbija 21" izađe na lokalne izbore.

- Ovo nije odjednom. Prethodnih meseci radili smo ozbiljne analize, razgovarali sa ljudima na lokalu, slušali šta oni imaju da kažu. Došli smo do zaključka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su potrebni ozbiljna opozicija i ozbiljna alternativa vlasti u brisanom opozicionom prostoru - rekao je sagovornik iz "Srbije 21".

Izvor dodaje da će zvanična odluka biti usvojena tokom narednog vikenda, ali i da su već sada svi spremni za izlazak na izbore.

Dodaje se da u "Srbiji 21" smatraju da je odluka dela opozicije o bojkotu izbora ostavila na duži rok na cedilu sve građane koji su protiv vlasti.

- Ako se sada ne stvori organizovana opoziciona snaga, koja će uspeti na izborima, biti u parlamentu i većini lokalnih skupština u Srbiji, i nakon toga rasti, širiti se i dalje okupljati, nakon pogrešne odluke o bojkotu, na demokratskoj, proevropskoj i nenaprednjačkoj strani Srbije će ostati zgarište koje onda godinama neće moći da se oporavi. Mi takvu grešku nećemo napraviti, zato što bi šteta bila nepopravljiva - kažu u "Srbiji 21".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.