Slavnog komičara napali zbog transfobičnih šala o Kejtlin Džener

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 08:00

Slavnog komičara napali zbog transfobičnih šala o Kejtlin Džener

Komičar Bil Mar našao se na meti kritika zbog transfobnih šala o Kejtlin Džener.

Mar se šalio nakon najave Džener da će se kandidovati za guvernerku Kalifornije. Zvezda rijaliti programa "Keeping Up with the Kardashians" predala je papire za kandidaturu na izborima u kojima će pokušati da skine s pozicije trenutnog guvernera i demokratu Gevina Njusoma.

Tokom gostovanja u jednoj emisiji, Mar je govorio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o Džener.

"Znam da mislite o njoj kao o rijaliti zvezdi, ali ljudi, promenite se. Ona je trans, odmorna i spremna", rekao je Mar, koji se osvrnuo i na njene republikanske stavove.

"Volim to o njoj. Nisam siguran oko ovoga s muškarcem i ženom, ali niski porez na kapitalnu dobit, takav sam rođen", rekao je. "I mnogi ljudi, naravno, govore: 'Nije li neobično da transžena bude u stranci koja donosi antitrans zakone po celoj zemlji?'", nastavio je.

"A Kejtlin odgovara da razume i da se zbog članstva u stranci koja je ne poštuje oseća kao da je kod kuće s Kardašijankama."

Njegove šale izazvale su podeljene reakcije na društvenim mrežama, a među njima je bilo i brojnih kritika na njegov račun, ali i na račun Džener kao kandidatkinje za guvernerku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.