Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2019, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senatorka demokrata Ejmi Klobušar ulazi u predsedničku trku u SAD

Američka senatorka iz savezne države Minesote, demokrata Ejmi Klobušar objavila je danas u Mineapolisu da ulazi u trku za predsednika SAD na izborima 2020. godine.

Uprkos hladnom vremenu i snegu, Klobušar je kandidaturu objavila pred brojnim pristalicama u parku pored reke Misisipi.

Ona je do sada najistaknutiji kandidat sa Srednjeg zapada, gde demokrate pokušavaju da povrate birače pošto je taj region >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << doprineo pobedi predsednika Donalda Trampa na izborima 2016. godine.

Senatorka je dobila podršku birača i iz urbanih i iz ruralnih oblasti, medju kojima su desetine okruga u kojima je Tramp pobedio 2016. godine. Klobušar se pridružila povećoj listi kandidata za predsedničku nominaciju Demokratske stranke, na kojoj je nekoliko poznatih senatora, sposobnih da prikupe velike količine novca - Elizabet Voren iz Masačusetsa, Kamala Haris iz Kalifornije, Kori Buker iz Nju Džersija i Kirsten Džilibrend iz savezne države Njujork.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.