Savez za Srbiju od danas i u Pirotu

Izvor: JužneVesti.com, 06.Feb.2019, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savez za Srbiju od danas i u Pirotu

Zbog toga što izbori nisu slobodni, da gotovo ne postoji sloboda medija, a stanje u zemlji, kako tvrde opozicione stranke, tragično, u Pirotu je formiran Savez za Srbiju. Trenutno ga čini 5 stranaka koje su prihvatile program od 30 tačaka, a broj će se povećavati kako se budu osnivali lokalni odbori stranaka koje čine Savez.

U Savez su ušli lokalni odbori Demokratske stranke, stranke Zajedno za Srbiju, Srpskog pokreta Dveri, Narodne stranke i lokalna grupa građana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Pirotska nova snaga, koja jedina participira u lokalnom parlamentu.

Dimitrije Vidanović iz Pirotske nove snage kaže daje glavni cilj na lokalu smena Vladana Vasića.

Saglasni smo oko predloga za rešavanje lokalnih problema. Borićemo se i u pravcu smene korumpirane i nesposobne vlasti Vladana Vasića, koji je novi predvodnik SNS-a u Pirotu - kaže Vidanović.

Dodaje da će Savez razgovarati o tome kako da uzme učešće u protestima u Pirotu, za koji kaže da su građanski, kao i u celoj Srbiji, u kojima su kao pojedinci učestvovali. I pored razlika usaglasili se oko 30 tačaka; foto: Dom kulture Pirot

Članica predsedništva Srpskog pokreta Dveri Dragana Pejić Ranđelović kaže da je uverena da politička scena u Pirotu formiranjem Saveza neće više biti ista.

Mladi ljudi odlaze iz zemlje, institucije ne postoje, a jedan čovek odlučuje o našim životima. Okupili smo se da promenimo sve što je loše i što predstavlja ovaj sistem - kaže Pejićeva.

Danijela Savić iz stranke Zajedno za Srbiju kaže da se po pitanju decentralizacije ništa nije desilo u Srbiji, već je sva moć u rukama jednog čoveka, te da je cilj Saveza da se brine o svakom čoveku u svim krajevima zemlje.

Prvi predsedavajući je izabran po azbučnom redu, te će to biti Vidanović, a nakon toga Ivan Đorić iz Narodne stranke. Kako se u Pirotu budu osnivali lokalni odbori stranaka koje čine Savez za Srbiju, tako će oni pristupati i lokalnom.

Podsetimo, početkom oktobra prošle godine grupa građana Pirotska nova snaga priključila se Savezu za Srbiju. Lokalni odbori pre Pirota, osnovani su i u Nišu, Leskovcu, Vranju i Prokuplju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.