Sanders odustao od kampanje

Izvor: RTS, 08.Apr.2020, 18:00

Sanders odustao od kampanje

Senator Berni Sanders završio je danas svoju predsedničku kampanju i ostavio da se Džo Bajden suoči sa aktuelnim predsednikom SAD Donaldom Trampom na izborima koji će biti održani u novembru, javlja Si-En-En.
Berniju Sandersu ovo je bila druga kandidatura.

Berni Sanders je zajedno sa Bajdenom do danas bio u borbi za predsedničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kandidata ispred Demokratske partije. Razlog odustajanja od izborne trke biće poznat naknadno.

Iz Sandersove kampanje su poručili kako su odluku doneli na sastanku Štaba koji je radio na kampanji.
Odustajanjem Sandersa od borbe sa Donaldom Trampom krajem godine, ukoliko se izbori za predsednika održe, s obzirom na situaciju sa koronavirusom, odlazi Džozef Bajden, bivši potpredsednik SAD u administraciji Baraka Obame.
Predizbori su ove godine tekli neobično. U prve tri države Sanders je nadmoćno pobedio, te se činilo kako će on biti nominovan ispred demokrata. 
U poslednjem danu februara se sve preokrenulo protiv Sandersa i u Bajdenovu korist. On je odneo nadmoćnu pobedu u Južnoj Karolini i tu je počeo kraj Sandersove kampanje.
U međuvremenu se u predizbore uključila i pandemija koronavirusa koja je dovela do obustave kampanje licem u lice, te su kandidati sadržaj kojima su pokušavali dopreti do glasača počeli objavljivati na društvenim mrežama.
Njegov poslednji javni nastup bio je 9. marta. Od toga datuma odlučio je da kampanju nastavi digitalnim putem. Komunicirao je isključivo putem interneta, a u fokus je stavio borbu protiv koronavirusa, čiju je pandemiju Svetska zdravstvena organizacija proglasila 11. marta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.